Puterea telecomenzii si succesurile bizonimii

1 April 2008

Basescu se intalneste cu tinerii atlantisti. Tot acelasi Basescu de alaturi da un dineu pentru functionarasii care vin la summitul NATO. Bineinteles, Basescu il primeste pe pe secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.Culmea, acelasi Basescu se vede si cu Ellen Tauscher, membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii.Wow!Well done mister President!Intr-o singura ziulica!

Politrucul numero uno from Rumunija se intalneste cu functionarasii ce toaca banii prostovanimii de peste hotare. Dar noi cu ce suntem de vina ca suntem agresati nu numai zilnic dar din ora in ora cu stiri despre ce zambete si-a schimbat Politrucul cu Jaap sau cu distinsa Tauscher. El se intalneste cu ei dupa cum bine ar fi trebuit sa ne dam seama pentru binele nostru al tuturor.Sa nu va faceti nici un fel de iluzie despre Insemnatatea acestor intalniri si despre gigantismul interplanetar al importantei summitului NATO. Surse ce au dorit sa isi pastreze anonimatul ne-au informat sub totala protectie a SPP, SRI, CIA, MI6, SIE, MIE, DIE etc ca intr-adevar ce s-a vehiculat luni de zile e adevarat: E un eveniment interplanetar la Rascruce de vanturi pentru noi bizonimea de rand.

Singura noastra speranta vine de la banala telecomanda. Puterea acestui mic obiect ce traieste pe langa noi fara sa ne ceara mai nimic e uimitoare: Poti trece cat ai zice peste obositorul Politruc si invitatii sai si sa mergi catre o prostie de film de la Bollywood sau sa te intrebi cum dracu de se topesc atat de repede ghetarii pe National Geographic.

Schimbarea canalului de la politrucime catre entertaiment in folosul propriu si personal este varianta pesimista si tot rauvoitoare. Cea optimista si binevoitoare ne-ar indemna sa oprim pur si simplu televizorul si sa trece pe carti, intalniri cu prietenii, drumetii, beletristica si alte lucruri folositoare dezvoltarii spre Progres a rumanului.

Ne-ar mai trebui o telecomanda pentru a schimba coordonatele Fortaretei Bucuresti unde si aurolacii au devenit forte de ordine care vegheaza la linistea presedintilor, prim-ministrilor, ministrilor, consilierilor, secretarelor, soferilor etc. Ii apara cu strasnicie de noi care ne aflam de partea Intunecata si Nestiutoare a Adevarului.

Ne-ar trebui o telecomanda care, macar la nivel de fantezie, sa il opreasca pe Bush si alaiul lui cand la semafor e culoarea rosie. Dar astfel de fantezii s-ar difuza si s-ar intampla in realitate numai cu conditia sa fie date pe viitorul Adult Channel al lui Vantu dupa ora 12.00.

Ne-ar trebui o telecomanda care sa ii lase pe cei zece anarhisti germani in fata carora s-a inaltat ca un zid Granita Romaniei sa intre pe taramul patriei noastre pentru a face cheltuieli de turisti nevinovati. Ce ironie a sortii ca niste turisti germani cu ganduri nekurate au interzis la a intra in Romania cea situata la marginea Imperiului European acolo de unde teroristi ca alde Hayssam poate pleca nelinistit dupa ce isi bea cafeaua la salonul VIP de “expulzari tacute”.

Dar adio tonului melancolic si defensiv. Succesurile noastre ale bizonimii vor veni cu siguranta daca stim cand sa apasam butonul telecomenzii si ne atribuim schimbarea. Avem nevoie de vointa si de lipsa de frica, exact ingredientele care ne transforma in bizoni tacuti si docili.