Statul francez finanteaza campania electorala a lui Dumitru Costin

10 April 2008

Binefacatorul si aparatorul drepturilor sindicalistilor naivi, Dumitru Costin, isi exerseaza vocea la conflictul de la Dacia pentru concertul de cumparare de voturi ieftine din partea bizonimii ce va fi organizat peste cateva luni pe meleaguri mioritice. Sustinut din umbra de PSD care domina la nivel de administratie locala Argesul, miscarea sindicala rosie isi pregateste membrii de sindicat pentru noi si noi majorari salariale fie pe seama administratiei private fie pe spezele generoasei administratii publice. Dumitru Costin se incalzeste pentru un loc caldut in viitorul parlament uninominal pe banii francezilor de la Renault, implicit pe banii statului francez actionar si el la Renault. Si consumatorii care isi asteapta Loganul in fata curtii casei finanteaza la randul lor campania electorala desantata a liderului de sindicat.

O privire scurta si rapida la Registrul Comertului iti spune ca actionari la uzina Dacia sunt FRANCEZII care stabilesc singuri pentru ca sunt PROPRIETARI ai acestei uzine care este costul unui Logan si cat reprezinta costul cu forta de munca din total. Dumitru Costin nu este de aceeasi parere pentru ca banuiesc ca el se conformeaza celebrei asertiuni conform careia “proprietatea privata este un moft”. “Mai terminati cu avocatul ala al vostru de la negocierile cu sindicatele” sau “Ati avut profituri foarte mari domnilor” sunt doar doua dintre puseurile sindicalistului rosu expuse astazi dupa amiaza la Antena 3 alaturi de fratia aparatorilor drepturilor sindicalistilor. Nu-mi aduc aminte sa fi auzit ca acelasi Dumitru Costin si-ar fi investit macar 100 de euro in actiuni Renault sau Dacia astfel incat sa fie in pozitia de a-si exprima puseuri de gandire de apropitar. Dar sindicalistul rosu nu si-a investit un eurocent in vreo actiune la Dacia si nu si-a asumat riscurile unui investitor ci doar pe cele ale sindicalistilor rosii care isi permit sa sudalmeasca orice patron pentru ca o face “bineinteles in numele drepturilor sindicalistilor”.

Ce ar spune marea masa a potentialilor cumparatori de Loganuri daca ar afla ca produsul lor s-a scumpit cu 5% din cauza actualei greve de la Dacia cu Dumitru Costin si gasca PSD-ista la pupitrul de comanda?Ce ar spune ei daca ar afla ca sunt nevoiti sa plateasca bani mai multi pentru un Logan si sa nu directioneze acesti bani catre alte achizitii din cauza faptului ca trebuie sa ii directioneze catre campania electorala a lui Dumitru Costin si a gastii vesele de la PSD?Interesele cui primeaza: ale cumparatorilor de Logan sau ale celor cateva mii de angajati ai Dacia pacaliti pentru o scurta perioada de timp de Dumitru Costin si gasca sforarilor din PSD?

Cat de incantat trebuie sa fie contribuabilul francez sau investitorul pe bursa – actionari la Renault – care se uita ca la marginea Imperiului European acolo unde s-a afundat Renault pentru o fabrica cu costuri mai mici e un Aparator al Drepturilor Salariale Dumitru Costin care le provoaca pierderi. Cat de incantat trebuie sa fie contribuabilul roman dar si furnizorii romani ai Renault cand se uita ca exista un Dumitru Costin ce le provoaca pierderi?

Gasca Incantatilor “fara vina” este mult mai numeroasa si are de partea sa argumentele cele mai plauzibile in opozitie cu gasca Sindicalistilor Rosii si Sforarilor din PSD.