Berlusconi i-a pacalit “ancora una volta” pe italieni

15 April 2008

Silvio Berlusconi, hotul bufon si fascist, i-a pacalit inca o data pe italieni carora le-a vandut din nou iluzii bine ambalate. Cat de disperati sa fie italienii astfel incat sa muste inca o data momeala electorala a lui Berlusconi, acest Jiji Bekali, un pic macaronar?Berlusconi i-a hipnotizat pe italieni cu promisiuni de masuri dure impotriva infractionalitătii si migratiei ilegale, cu promisiuni legate de salvarea companiei aeriene Alitalia şi de rezolvarea crizei gunoaielor din Neapole. De aceea nu suntem noi departe pentru ca fratii nostri de “geanta” latina sunt atat de naivi si usor de dus de nas.

Pai cu astfel de promisiuni Berlusconi nu ar iesi viu din Ferentari dupa o manifestare electorala si ar cadea testul cu demagometrul in fata lui Jiji Bekali care cu cateva sute de euro ar plati energia tiganilor bransati ilegal la Electrica plus fundatia la o biserica unde sa se roage toti hotii de pe autobuzul 301.

Pai infractionalitatea si migratia ilegala pe care Berlusconi promite ca le va rezolva nu fac decat sa judece orgoliul national ranit al italienilor si sa le taie avantul emigrantilor, cei mai multi romani. Acestia aduc miliarde de euro anual la bugetul de stat al Italiei si alte miliarde de euro in plus in buzunarul patronilor italieni prin acceptarea unor salarii mult mai mici decat cele ale italienilor si implicit a unor contributii la asigurarile sociale si de sanatate la fel de mic, beneficiind intr-o masura mai mica de astfel de servicii din partea statului italian. Berlusconi le promite italienilor ca va ridica un zid intre emigrantii, majoritari romani, dornici de munca si de afirmare si italieni carora li se fura “intr-un mod barbar locurile de munca”.

Tot fanfaronul Berlusconi le promite italienilor ca va salva compania aeriana nationala Alitalia cum altfel decat prin continuarea acordarii de subventii masive de la bugetul de stat al Italiei adica din buzunarul fiecarui italian care va fi astfel mai sarac pentru ca s-a gasit un italian de bine care sa ii spuna cum sa isi cheltuie banii. Acelasi orgoliu al italienilor este gadilat de bufonul hot Berlusconi care va lasa in continuare Alitalia sa inregistreze pierderi masive care sa fie ulterior acoperite de la bugetul de stat.

Din panoplia de mici hipnotizari de duzina a lui Berlusconi mai face parte si promisiunea de a rezolva criza gunoaielor din Neapole. Cu alte cuvinte Berlusconi intervine peste problemele marunte pe care o autoritate locala le are cu mafia care controleaza serviciile de salubritate, cum e cazul celei din Neapole. Aici nu mai stiu daca e vorba de orgoliul italienilor sau de prostia acestora sau de frica acestora fata de organizatia mafiota genuina care controleaza serviciile de salubritate.

Daca “fratele lui” a castigat taman pe meleagurile macaronarilor, de ce Jiji Bekali nu ar castiga si el pentru inceput pe meleaguri mioritice cateva locuri in Parlament sau cateva Primarii cu terenuri ale fostelor IAS-uri ce merita sa fie trasformate in investitii imobiliare?