Draga Stolo, vine criza si bine nu ne pare

10 December 2008

Draga Stolo,

Dupa Sarbatori, inerenta perioada de euforie consumista, Patria la carma careia va veti fi aflat alaturi de gasca “nebuna” de la PSD va intra pe o panta abrupta a crizei economice. Dupa cum probabil ati observat in mass media si in peregrinarile electorale uriasul aparat bugetar cere majorari salariale de proportii pantagruelice, mediul privat arunca in somaj mii de oamenii, alte zeci de mii de romani se vor intoarce de prin Europa alungati acasa cum altfel de aceeasi criza economica. Dupa cum probabil stiti bugetul de stat sta atat de prost incat l-a inspaimantat chiar pe Presedinte care a declarat pe buna dreptate ca bugetul asigurarilor sociale e in faliment adica nu mai pot fi platite pensiile si ca vor fi transferati bani de la bugetul de stat. Stiti ca aceasta este o practica des utilizata de mai toate guvernele, asta neinsemand ca bugetul Patriei nu e in criza. Este in criza pentru ca intreg mediul privat da semne de oboseala cronica si nu mai plateste taxe si impozite pentru ca vinde mai putin.

Aveti “norocul” de a carmui o tara plina de asistati social care face prostia de a-si pune sperantele rezolvarii tuturor problemelor lor in guvern, presedinte, premier etc. Noi ceilalti, care nu credem intr-atat in capacitatile magice ale guvernului, avem “nenorocul” sa urmarim in urmatoarele luni un show de scoatere din criza numai cu masuri populiste, politicianiste si de intervenitie masiva in economia de piata.

Trebuie sa aveti in minte ca dupa cum spunea un domn mult mai elevat – Steve Forbes- tot capitalismul ne va scoate din criza si nu buchetul de masuri etatiste pe care le pregatiti pentru a ne scoate din criza. Stati cat mai departe si o sa ne fie cat mai bine noua tuturor. Interveniti cat mai mult in economie si criza ne va fi prelungita cu multi ani.