Fara SIAB 2009, fara fete frumoase. Doar mai adanciti in criza

15 December 2008

Si ce mare branza ca in 2009 nu vom avea o editie a Salonului Auto International Bucuresti (SIAB)?Pana la urma nu vom putea sa vedem cateva fete intr-adevar frumoase de ti se prelingeau ochii pe vopseaua bolizilor.

Pai sa le luam pe rand. Sa incepem cu fetele frumoase care timp de o saptamana cat dura SIAB 2009 nu vor mai incasa cateva sute de euro pe care sa ii cheltuiasca pe toale, haine si articole vestimentare. Fara vanzari mai mari in mall-uri deci cu salarii mai mici sau in scadere pentru alte fete frumoase care vindeau respectivele haine, toale si articole vestimentare.

Asta inseamna ca baiatul atasat la vreuna din fetele frumoase care ar fi trebuit sa castige cele cateva sute de euro la SIAB 2009 va avea o povara financiara in plus din moment de fata lui va castiga mai putin. Ce ne facem daca baiatul respectiv lucreaza, culmea ironiei, la vreun importator auto sau chiar la vreun producator auto sau de componente auto ce tocmai s-a inchis?Pai nu va avea resurse financiare sa sustina pretentiile fetei frumoase de la SIAB 2009 si o mare problema care i se pravale peste el cu repeziciunea unui bulgar in formare.

Intreaga industrie auto autohtona si cea internationala se afla in criza dar solutia pentru iesirea din aceasta stare nu trebuie sa se faca pe spezele altora prin acordarea de ajutoare de stat sau alte stipendii economice. Trebuie anuntate masuri de restructurare de substanta si nu trebuie sa ii “traga” si pe altii dupa ei doar pentru a trai iluzia unei false salvari de la inec.

Pana sa ceara stipendii guvernamentale de tot felul, Renault si Ford trebuie sa ne convinga ca VOR CU ADEVARAT sa se restructureze si sa TAIE din costuri si nu sa ne pacaleasca cu “faramituri” de genul trimiterii in somaj a lucratorilor care aveau contracte de munca pe perioada determinata.