Campioana CFR Cluj are probleme financiare. Sponsorii partidelor se dau in judecata

17 December 2008

Problemele financiare au ajuns si la campioana CFR Cluj impotriva careia Transilvania Constructii a deschis conform unui comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti actiune juridica pentru neplata unui fleac de datorie de 5,5 milioane de lei. Firma de constructii a construit tribunele stadionului CFR Clunj plus parcarile plus vestiarele si dusurile dar in final s-a lovit de refuzul actionarilor campioanei de a-si onora obligatiile ce le revin din contractul semnat.

Inainte de a deschide actiune in instanta actionarii celor doua parti au avut discutii pentru aplanarea conflictului care insa nu au dus la nici un rezultat, semn al faptului ca CFR Cluj se afla intr-o situatie financiara stramtorata.

Si mai interesant este faptul ca atat Transilvania Constructii cat si CFR Cluj graviteaza in cercurile de interese ale PD-L-ului si mai exact al premierului desemnat Emil Boc. Prima firma este sponsor constant al PD-L caruia i-a virat in 2007 in conturi 100.000 de lei si a primit in schimb importante lucrari de la Primaria condusa de Emil Boc in timp ce acelasi premier desemnat se afla in relatii de afaceri cu unul dintre actionarii CFR Cluj, nimeni altul decat “cetateanul” Arpad Paszkany cel care construieste impreuna cu Primaria lui Boc Cartierul Tineretului un proiect imobiliar a carui valoare initiala fusese anuntata pentru vreo 250 mil. euro.

Criza economica nu mai tine cont nici de “bunele” legaturi dintre sponsorii partidelor si mai ales ai celui prezidential si ii asmute unul impotriva celuilalt. Este totusi un lucru bun pentru economia de piata pentru ca orice serviciu sau bun achizitionat trebuie platit: ai o noua tribuna la stadion esti obligat sa o platesti la fel cum platesti un mar cumparat din piata de la o batranica.