Alro si poporul rus, ajutoare ne-au cerut

26 December 2008

Cine si-ar fi inchipuit ca urmasii komunistilor care ne-au adus pe tancuri komunismul acum vreo 50 de ani se vor fi apucat de de afaceri intre timp si ca vo avea mega-tupeul sa isi doreasca ajutor de stat de la statul roman pe care l-au supt de resurse timp de 50 de ani. Baietii fini de la Alro Slatina prin vocea direcktorului roman, nimeni altul decat Gheorghe Dobra, care a s-a ingrijit sa sperie comunitatea locala din Slatina cu disponibilizari masive vine dupa aceea cu solutia salvarii: ajutoare de stat si nicidecum altfel de restructurari cum ar fi taieri de costuri cu protocolul, cu hartia de la xerox, deplasari in strainatate etc.etc asa cum au anuntat cei de la Arcelor Mittal de exemplu. Pentru ca ajutorul de stat il va da nimeni altul decat Boc-ul Premier din buzunarul nostru al tuturor din taxele si impozitele platite de noi toti si nicidecum parfumatul KGB-ist transformat in onest si distins om de afaceri care detine pachetul majoritar de actiuni de la Alro.

Se vorbeste de saracie in Slatina o zona monoindustriala si de solidaritate la nivelul politicienilor. Daca unii saracesc pentru ca compania la care lucreaza are vanzari mai mici pentru ca asa e in economia de piata ce iti permite sa fii LIBER de ce e nevoie sa saraceasca si ceilalti care vor plati taxe si impozite tocmai pentru a le mentine locurile de munca celor despre care se spune ca saracesc?Daca cu acei bani pe care ii vom da pentru scoaterea din saracie a celor care vor saraci se vor putea fi facut lucruri mai bune si mai eficiente si mai folositoare?

Politrucimea care gestioneaza bugetul de stat vorbeste de solidaritate cu cei care saracesc. Dar cum se numeste atitudinea fata de cei carora li se ia din taxe si impozite pentru a fi “solidari” cu cei de la Alro Slatina. Haiducie, hotie, deturnare de fonduri?De ce politrucimea nu ne lasa pe noi sa definim solidaritatea in proprii nostri termeni fara sa intervina nociv si pagubos ca de fiecare data in in istorie.

Tot ce le trebuie celor de la Alro in momentul de fata e un bun contabil care sa le spuna de unde sa taie din costuri iar oamenilor din Slatina sa inteleaga ca doar in komunism exista o interventie brutala a statului in economie care in final a dus la teroare asupra cetatenilor ei si in final la implozia din 89. Tot ce ne trebuie noua tuturor celorlalti din buzunarul carora vor fi smulse taxe si impozite pentru a ajuta alte companii ca Alro e un grup de economisti cu putere de convingere si determinati care sa le sufle in ureche politicienilor un NU la fiecare solicitare de ajutor de stat.