TVR Info. Risipa inconstienta din bani publici in plina criza economica

30 December 2008

Ma apuca nebunia cand vad cum o gasca de ziargii la stat mai lanseaza pe taxele si impozitele platite de noi toti o noua televiziune de stiri TVR Info cand N24 a fratilor Micula, o companie privata, restructureaza la greu si da oameni afara pe perioada de criza economica. E o antiteza ce e definitorie pentru timpurile noastre: aia de la televiziunea publica lanseaza TVR Info ba si TVR 3 pe banii nostri ai tuturor in timp ce N24 care traieste doar din vanzarile proprii da oameni afara si se restructureaza tocmai pentru ca nu se va gasi nimeni altcineva in afara de actionarii privati care sa decida cat timp vor acoperi pierderile.

TVR-istii vor fi vesnic linistiti cu pierderile si ratingurile TVR Info pentru ca nu o fac pe banii lor ci pe ai nostri ai tuturor in timp ce cei de la N24 cand au vazut ca nu reusesc sa se impuna pe aceasta piata dominata de Antena 3 si Realitatea au decis sa taie masiv din costuri pentru ca ei nu se pot duce la bugetul de stat sa ceara alte taxe si impozite platite de noi toti doar pentru a le acoperi la nesfarsit pierderile.

Pentru ce naiba era nevoie de inca o televiziune de stiri care sa se bata pe banii nostri ai tuturor cu Antena 3 si Realitatea?Doar pentru ca nu stiu ce politruc care nu are loc la cele doua televiziuni private de stiri sau nu stiu ce sindicalist sa isi poata vedea live conferinta de presa in care vitupereaza colhoznic impotriva capitalismului?

Cum naiba taman la inceputul unei crize economice pe care guvernul Boc o trateaza cu responsabilitate prin taierea cheltuielilor bugetare sa se risipeasca cateva milioane de euro de la bugetul de stat alimentat cu taxe si impozite platite de noi toti pentru lansarea unei televiziuni falimentare! Cum naiba TVR-istii se pot lafai in continuare pe bani publici chiar si in perioade de criza economica?

Cum naiba ca aceeasi TVR-isti care ne baga mana in buzunar ca sa ne ia ochii cu inutila TVR Info nu au reusit sa rentabilizeze TVR 1 si TVR 2 care aduc doar pierderi desi au venituri din publicitate, taxa radio-tv si din alocarile de la buget?Cum naiba lansezi TVR Info cand TVR 1 – locomotiva televiziunii publice – nu mai face ratinguri nici cat OTV-ul, ce sa mai vorbim de comparatii inutile cu cele 2 televiziuni comerciale Antena 1 sau Pro Tv?