Boc, – 20% posturile din administratie vs Berceanu tot mielusel pentru Bechtel

22 January 2009

Inca o masura care suna bine si pentru care merita sa irosim un scurt moment de aplauze: reducerea cu 20% a posturilor din administratia centrala pentru a trece cat mai duios prin valurile inspumate ale crizei economice. E a doua masura de aplaudat dupa cea care a produs atata isterie inutila, interzicerea cumulului pensiilor cu salariul de la stat. Totusi, trebuie sa vedem daca aceasta reducere cu 20% este si eficienta pentru ca daca reduc ceea ce nu era ocupat pentru ca schemele guvernamentale erau stufoase si neocupate pentru ca fostul guvern le blocase atunci e doar praf in ochi.

Semnalul este unul foarte bun insa trebuie sa se tina de aceasta masura pana la capat si sa nu ne trezim peste jumatate de an ca aparatul central ce acum e lovit de aceasta reducere de 20% va fi de fapt cu 20% mai mare pentru ca nu-i asa am adoptat o masura buna acum ceva timp dar am uitat sa o mai aplicam pentru ca si functionarii publici ce urmau sa fie zburati este si ei oameni aducatori de voturi. Si daca tot e un alt an electoral de aceasta data pentru Presedintele nostru mult iubit de ce sa nu-i facem o mica supriza si sa-i dam niste voturi si de la acesti functionari.

Reducerea lui Boc insa contrasteaza puternic cu pozitia blanda a lui Berceanu fata de noua gaura neagra a economiei romanesti, contractul cu Bechtel a carui ultima valoare era avansata pe la 7,5 mld euro de vreo trei ori mai mare decat cea anuntata initial de Cabinetul Nastase care le-a pus pe tava acest megacontract americanilor. Dincolo de cateva zambete schimbate prin dinti cu oficialii Bechtel, Berceanu tot mielusel este si ne mentine acest contract pagubos ca o reala amenintare in bugetul pe care noi toti trebuie sa il alimentam cu taxe si impozite chiar si intr-o perioada de criza economica.

Masura anuntata de Boc e o nimica toata la nivel de cheltuieli guvernamentale fata de gaura neagra Bechtel care va cocosa bugetul si in consecinta pe noi toti. Pentru un nou leu cheltuit de Bechtel chipurile sa ne mai dea in folosinta un centimetru de autostrada pe care eventual sa mergem tiptil va trebui sa renuntam la a mai pune in cosul de cumparatori de la Carrefour un litru de lapte sau un vin romanesc mai bun.