1.000 la Universitate.8.000 in tara. 5.000.000 muncesc in tara si 3.000.000 in strainatate

16 January 2012

1.000 la Universitate. Vreo 8.000 in tara. Restul de 5.000.000 la munca in tara si alti 3.000.000 in strainatate. Au motive legitime de suparare cu totii dar totusi democratia e un joc al numerelor. Unii au timp, disponibilitate si tupeu-vezi revolutionarii- pentru un ghiveci de proteste, ceilalti se zvarcolesc pentru plata taxelor, a ratelor, a facturilor si pentru suportarea nervilor sefilor. Plus de-o bere seara in centrul vechi la doua strazi de piata Universitatii.

Uitandu-te la numere vezi de abia acum cine trebuie sa se trezeasca si sa-i trimita pe cei in minoritate dar foarte galagiosi si cu mult tupeu ca doar au avut de unde invata – gasca vesela de la manipulatori ai turnatorului la Securitate Felix dar cu mai multa priza la public decat poate se asteptau si ei – la culcare.

Nu exista nici o legatura intre ghiveciul protestatarilor de acum si venerabilii incasatori de bastoane din 1990 dar repetarea obsesiva a acestei similaritati face mai mult decat adevarul. Cum repretarea obsesiva a unor minciuni de genul Tiranul e plecat din Bucuresti sau se desfiinteaza smurd isi fac efectul nociv desi cna cica vegheaza ca presa sa nu derapeze. a facut-o de atatea ori pana acum si cu o asemenea intensitate incat dimensiunea gigantica a mistificarii mediatice atinge culmi orweliene.

Dincolo de interesele unor colegi ziargii care-si vor protectorii la putere ca poate s-or lipi de-o ciozvarta avem parte de-o adunatura de pensionari, revolutionari nemultumiti de taierea privilegiilor, huligani din galerii, studenti veniti la un joint, membri de partid mascati in babutze nemultumite de continutul de iodiu din sare si jandarmi, jurnalisti si smurd-isti. Pe fiecare-l paste in fiecare zi un buchet de nemultumiri depinde cat de mult vrea sa se serveasca din el in plina strada.

Noapte buna tuturor!Si o buna dimineata in avans!