De ce EVZ =Antena 3. Impostura interviului luat de Mircea Marian si o doamna roscata cu margele la gat lui Victor Ciutacu

15 April 2013

M-am despartit de EVZ de mai bine de 6 luni. As fi avut motive sa urmez o traiectorie asemenatoare despartirii mele de Antena 3 insa m-am plictisit sa ma catalogheze toti pacalicii un scandalagiu, un nemultumit perpetuu si in plus sa imi atrag noi procese in instanta. Am destule iar bani de avocati Clubul Roman de Presa sau altcineva nu-ti da.

Astazi interviul luat de Mircea Marian si o doamna roscata cu margele la gat lui Victor Ciutacu (www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-print-evz-sentintele-lui-ciutacu-despre-voiculescu-basescu-si-presa-1032751.html e doar o parte aici restul e pe print) m-a lamurit odata pentru totdeauna ca EVZ=Antena 3, parafrazand celebrul USL=PDL, aceeasi mizerie de la protestele regizate din iarna trecuta.

Am vazut ca intre timp Mircea Marian scrie pe FB ca vrea sa uite acest interviu insa nu mai are cum pentru ca a aparut in ziar iar cei care l-au citit nu-l pot uita. Ar fi putut sa isi ceara scuze si sa-si dea demisia dar chestiile de onoare in plina criza economica cand ai rate acasa si cheltuieli nu sunt o prioritate pentru nimeni.

Dupa ce vei fi citit interviul iti dai seama ca e atat de plin de unsuros si fals ca unul facut de Gadea oricarui alt ziargiu din tabara adversa care a dezertat la Voiculescu. Aveti mai jos comentariul pe care l-am postat in aceasta dimineata pe FB:” Cata impostura in interviul dat de Ciutacu in EVZ-ul de astazi. Intrebarile sunt catifelat-voit aspre iar raspunsurile sunt crezute pe cuvant. Vorba aia “Daca asa zice omu, cine suntem noi sa-l contrazicem”. Intrebare: In A 3 Voiculescu iti dadea tema de abordare, iti indica invitati?. Raspuns: Nu.Iti dau cuvantul meu de om…” Iar exemple de acest fel mai sunt cu duiumul.
EVZ acuza A3 ca manipuleaza, santajeaza, linseaza iar Ciutacu era acolo si implicit facea si el parte din plutonul de executie. Acum EVZ il ia cu bine pe Ciutacu ca a venit in tabara lor si interviul asta e un fel de certificat de “bine ai venit la noi”. In ritmul acesta, Gadea&Badea pot oricand trece pragul in cealalta tabara iar cu un interviu in EVZ li se iarta faptul ca au calcat in picioare meseria de jurnalist si si-au batut joc de telespectatori.
De doamna aceea roscata, care si-a gravat numele in caseta editoriala drept redactor sef nu ma mira ca doar vine de la Libertatea, dar Mircea Marian …Ce generoasa e meseria asta de jurnalist de-i poate cuprinde in acelasi timp pe Ciutacu, pe Mircea Marian si pe doamna roscata!
Pentru cei care ma acuzau pe mine cand am dat cele 3 interviuri la EVZ in mai 2011 – despre santajul editorial practicat in trustul Intact (de unde se coboara acum Ciutacu) la adresa oamenilor politici si a companiilor comerciale si despre cum Voiculescu isi lega de maini si de picioare jurnalistii cu contracte cu clauze abuziv-inrobitoare – ca am fost mana pe mana cu EVZ ar trebui sa citeasca interviul lui Ciutacu de azi din EVZ si sa vada cum arata ceva aranjat: de sefime sau oricine altcineva. Faceti un experiment si puneti cele doua interviuri in oglinda ca ambele coexista pe pagina de internet a EVZ, semn ca nu numai hartia suporta orice.
In urma interviurilor din EVZ eu m-am ales cu procese in instanta, cu plangeri penale, cu haitasi pe urmele mele, cu oprobiul unora in timp ce Ciutacu se alege cu glorie si admiratie si din partea celor cu care, pana mai ieri, era adversar.”

Tot astazi am lansat tot pe FB o provocare celor din JN care nu si-au mai luat salariile sperand ca daca nu constiinta macar ranchiuna provocata de neplata salariilor sa-i determine sa-l dea in vileag pe Ciutacu. “Victor Ciutacu in interviul de azi din EVZ zice ca nici la A3 nici la JN, Voiculescu nu i-a livrat subiecte, invitati, si ca a fost extrem de independent. Spre deosebire de fostii mei colegi de la EVZ, care i-au luat interviul si l-au periat bine, eu nu-l cred asa ca ii rog pe colegii de la JN, care nu si-au luat salariile sa ma contrazica, si sa-mi dea exemple despre cum primea sau nu primea ordine Ciutacu pe stelian.negrea@gmail.com. Dupa care ma ocup eu sa le fac publice. Confidentialitate garantata!”

Intre timp nu ma astept la reactii virulente din partea breslei fata de slinosenia de interviu luat lui Ciutacu si nu-mi pun nici prea mari sperante in delatiunile de bine ale jurnalistilor neplatiti din JN.