Fiecare a inteles ce a dorit din santajul din Antene mai putin cat de putreda este o presa santajista. Dan Voiculescu come home and bring Tolontan also

2 June 2013

 

Patria este impartita in doua: jumatate in frunte cu Gadea&Ciutacu ca institutia media independenta Antena 3 este sub bocancul unei autoritati statale opresive in timp ce cealalta jumatate vede doar jocuri de putere in care competitorii lor care au jucat cu mainile murdare atat de multa vreme sunt in sfarsit incoltiti de autoritatile statului neopresive de aceasta data. In batalia lor oarba nici una dintre parti nu pune la colt si nu infiereaza santajul de presa ci in cel mai bun caz face un panegiric al santajelor de presa. Societatea civila, ONG-urile si vocile mari din mass-media au o activitate inexistenta: pur si simplu nu infiereaza nici ele santajul de presa si impactul extrem de nociv asupra societatii.

Gadea si gasca lui de jurnalisti premiati pe la competitii cvasianonime si unde se dau 700 de premii odata si alea in general platite s-a lansat intr-o manipulare clasica: lansari de tinte false precum contractul dintre Mitica Dragomir si RCS&RDS (nu ca acesta n-ar ridica unele semne de intrebare justificate), victimizarea pana la lacrimi prin invocarea unui dusman fictiv ca si cum plangerea penala n-ar fi fost facuta de administratorul RCS&RDS ca persoana fizica el fiind initiatorul intregii operatiuni si nicidecum procurorii DNA, bagatelizarea definitiei santajului si punerea acestuia pe picior de egalitate cu o contraventie marunta, infierarea procurorilor anticoruptie si in general a oricarui reprezentant al Justitiei, servirea unor supozitii pe care le discuti la o bere drept informatii “beton”. Nici o secunda aceasta gasca nu s-a gandit sa ia taurul de coarne si sa recunoasca ca a comis o greseala si ca directorul Antenelor, Sorin Alexandrescu, a apelat la o practica extrem de nociva pentru mass-media: santajul editorial asa cum l-am dezvaluit si eu in urma cu doi ani dupa ce mi-am dat demisia din functia de sef al Departamentului de Investigatii al Trustului Intact al lui Dan Voiculescu.

Reprezentantii celeilalte tabere scriu editoriale lungi si sforaitoare despre jocurile de culise de pe scena politica  prin care Dan Voiculescu si imperiul sau media sunt pe cale sa fie inlocuiti de o generatie mai tanara a lui Sebastian Ghita si a trustului sau media fie sa piarda la fel definitiv o ultima batalie politica. Si asa au aparut in tabara adversarilor lui Voiculescu tot felul de scenarii despre cum adversarii politici ai lui Voiculescu i-au copt-o acestuia dar si ca s-au aruncat intr-o ultima lupta pe care o duc pe viata si pe moarte cu ceva frica in sange din cauza impactului urias al imperiului media al lui Voiculescu. Si asa in loc sa se uite la o practica extrem de nociva promovata de Sorin Alexandrescu, santajistul de la Antene, asa cum arata procurorii anticoruptie, adversarii lui Voiculescu nu fac decat sa ne arate decat cel mult niste scenarii ale unor prosti sofisticati pentru niste cititori carora nu li se mai permite sa fie mai destepti decat cei care le scriu.

Nici una din cele doua tabere nu-si trateaza cinstit cititorii/telespectatorii/cei carora li se adreseaza pentru ca nu se aprofundeaza si nu diseca santajul mediatic si impactul acestuia asupra unei societati postcomuniste, fosta dictatura: mass-media s-a insinuat si a preluat rolul instantelor judecatoresti dar si pe cel al fantomelor fostelor organe de opresiune transformand presiunea opiniei publice, in numele careia clameaza ca actioneaza, intr-o arma redutabila pe care o foloseste pentru folosul politic si economic al unui Dan Voiculescu dar nu numai. In locul administratorului RCS&RDS ar fi putut fi orice patron de butic, politruc din Vascauti sau din contra de Bucuresti, sau manager de multinationala asa cum am arata eu ca e posibil in urma cu doi ani in dovezile pe care le-am inaintat catre Consiliul National al Audiovizualului (CNA). Fostul sef al acestei institutii a decis sa puna batista pe tambal in privinta dezvaluirilor facute de mine nu inainte de a ma ameninta cu procese pentru ca i-am reprosat ca e prea apropiat de Antena 3.

 

Pe langa santajul mediatic, care este negul din fruntea imperiului media al lui Dan Voiculescu, aceasta mai sufera de obedienta fata de acelasi patron si cenzura in fata oricarui subiect care-i lezeaza orice interes marunt. Este adevarat ca aceste pacate capitale nu au fost inventate de ziargiii lui Dan Voiculescu, fiind impartasite in doze mai mici culmea chiar de catre unii dintre adversarii care-i infiereaza chiar acum, dar Gadea&Ciutacu au muncit pentru premiul intai cu coronita tocmai pentu ca le place sa fie mereu primii.

Asa ca Dan Voiculescu vad ca ai plecat cu avionul personal peste hotare – la rivalii de la RTV se aserteaza ca ai facut-o tocmai ca sa scapi de acuzatii,responsabilitate etc– come back home ca sa lupti ca un barbat pana la ultima suflare. Si ia-l si pe Tolontan in zbor – desi acesta joaca aproape pertinent cartea independentei in trust – sa ne vorbeasca despre cat de nociv este santajul de presa cum ar fi cel practicat de Sorin Alexandrescu, seful Antenelor aflat acum la racoare[S1] .

 

 

 


 [S1]