Inca o reactie la anchetele mele despre imperiul media al lui Voiculescu Dan, din care face parte si Gazeta Sporturilor condusa de Catalin Tolontan. inliniedreapta.net: “Tolontanul”

4 September 2014

http://inliniedreapta.net/insemnare/tolontanul/

JURNAL RAPID
Tolontanul
DORELIAN BELLU | 4 septembrie 2014 | 0 comentarii

tolontanul. Se mai face loc de un substativ comun: tolontanul.
Primul pas pentru a recunoaște un tolontan e să-l întrebi: ce ești tu de meserie? Și o să-ți răspundă, de obicei nu direct, ci aluziv: neprihănit.
El e băiatul care vorbește tot timpul despre curaj și deontologie, care se dă liber de orice constrângeri, dar face afaceri cu infractorii. Badea e copil, cu șpagaturile lui, pe lângă cum reușește un tolontan să se facă sfoară între curvăsăreală și neprihănire.
Tu să înțelegi deci că pentru textele alea în care cântărește morala publică cu balanța farmaciei, tolontanul nu se murdărește; îl atinge o rază în dovleac și naște o învățătură despre îndreptarea lumii.
Problema unui tolontan nu e că ia o căruță de bani – două milioane jumate de euroi, în șase ani (de ce nu ești, mă, în TOP 300? pe ce ai cheltuit, că la băutură nu ții, să zici că te-ai machit neabătut, iar la cumetrii tot tragi de o cola sau de o milenară); el poate să încaseze de la privat cât tot PIB-ul. Problema e că după ce bate palma cu borfașii și ia bani de la ei, vine cu moaca de miorlau-chiț-chiț și dă sentințe cu aerul de judecător suprem:
– Voiculescu e obligat să uzeze de toate mijloacele legale să se apere (adică să atace justiția prin canalele sale de propagandă, să candideze, să-și dea demisia din parlament, din cauza lui să se cheltuiască alți bani publici pentru noi alegeri etc.)
– Voiculescu a intrat decent la închisoare (de decent ce e Voiculescu, Antenele se zvârcolesc în penibil și sunt ostile justiției, întocmai ca un clan mafiot)
– A greșit Voiculescu, dar și voi ăștia care-l criticați aveți păcate etc.
Cu alte cuvinte, să fii tolontan înseamnă să te vrei și cu sufletul în România Curată și cu slănina în pod. Pare greu, dar când găsești destui fraieri să te creadă, iar nesimțirea ta n-are margini, se pare că poți s-o duci așa o mult.

În aceste zile, pentru că ține să arate combinațiile primului dintre tolontani cu actualul pușcăriaș Voiculescu Felix, Stelian Negrea își ia înjurături cât nu-și iau alții într-o viață; de la alți tolontani, pe care îi găsești la Cațavencii sau pe Voxpublica:
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cronologia-unei-aliante-contra-naturii-alianta-pentru-o-romanie-curata-doru-buscu-de-la-catavencii-alti-pitici-din-menajeria-lui-vantu-panicarzi-verzi-toti-luptand-murdar-sa-l-apere-pe-tolontan-c-107803.html
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/catalin-tolontan-a-castigat-regeste-la-voiculescu-dan-10-milioane-lei-25-milioane-euro-in-6-ani-adica-35-000-euroluna-mihai-gadea-a-fost-chiar-si-de-opt-ori-mai-prost-platit-decat-catalin-tolon-108015.html
Și câteva texte în care tolontanul se achită și el cum poate pentru banii încasați de la Felix:
http://www.tolo.ro/2014/08/18/voiculescu-nu-si-intelege-condamnarea-statul-nu-intelege-consecintele/
http://www.tolo.ro/2013/09/12/fapte-descoperite-si-nedescoperite-din-procesul-lui-dan-voiculescu/
http://www.tolo.ro/2013/01/29/recomandari-din-ziarele-de-azi-si-o-opinie-despre-cazul-lui-dan-voiculescu/
Text publicat, intr-o prima forma, pe facebook.