Contractul lui Tariceanu pentru livrarea a 500 de masini catre Romtelecom chiar inainte de privatizare o fi motiv de renuntare la candidatura? Doua vorbe si despre tupeul voiculescian al tolontanului

9 September 2014

09.09.2014

Stelian Negrea

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/contractul-lui-tariceanu-pentru-livrarea-a-500-de-masini-catre-romtelecom-chiar-inainte-de-privatizare-o-fi-motiv-de-renuntare-la-candidatura-doua-vorbe-si-despre-tupeul-voiculescian-al-tolontanului-108092.html

Aflu cu uimire, in concediu fiind, ca, unul dintre pretextele celei de-a treia suspendari a lui Traian Basescu promovata de Calin Popescu Tariceanu, este solicitarea presedintelui adresata mie pentru a-i remite documentele publice pe baza carora am realizat anchetele despre finantarea imperiului media al lui Voiculescu Dan din banii Securitatii lui Ceausescu de la Antena 1 pana la Radio Romantic, Jurnalul National si Gazeta Sporturilor a lui Catalin Tolontan. Liberalul rosu, care a ajuns sa se mentina la putere patru ani de zile cu ajutorul PSD-ului, ajuns acum al doilea om in stat doar pentru ca aceiasi PSD-isti vor sa refaca USL-ul, o considera ca un bun motiv pentru a se retrage din cursa prezidentiala ar fi afacerile sale cu statul cum ar fi de exemplu cele 500 de autoturisme Citroen pe care le-a vandut companiei de stat Romtelecom chiar inainte ca aceasta sa se vanda catre greci in 1998?

“Traian Basescu a mai anuntat in numele Administratiei Prezidentiale ca a cerut o serie de dosare unui ziarist, ca si cum Presedintia s-a transformat in organ de ancheta, l-a atacat indirect pe ziaristul Catalin Tolontan, cel care se ocupa cu investigarea jurnalistica a ‘Galei Bute’, in care Elena Udrea e suspectata de fapte de coruptie grave”. Calin Popescu Tariceanu vrea sa fie sofisticat si arrogant: el nu-mi pomeneste, in pretextele sale pentru suspendare, numele meu asa cum a facut-o presedintele si toata lumea, care a urmarit emisiunea tv respectiva insa il jeleste pe Tolontan Catalin, al carui nume nu a fost pronuntat de catre Presedinte.

Nu ca m-ar pasiona in vreun fel ca fostul premier sub care am fost pentru doi ani consilier de comunicare al unuia din ministrii sai de finante nu-si aduce aminte de numele meu. Il stie foarte bine asa cum si eu stiu de desele sale iesiri nervoase, similare unei femei isterica, din spatele usilor inchise pe vremea cand venea pe la Ministerul FInantelor Publice sa se faca ca lucreaza si ca are de raportat ulterior realizari marete in fata camerelor de luat vederi.
Dar sa revenim la amuzantul pretext invocat de Calin Popescu Tariceanu: carevasazica daca eu fac niste anchete pe baza unor documente publice iar ulterior presedintele Romaniei imi cere respectivele documente asta inseamna ca gata l-am prins ca a violat Constitutia si deci il dam jos. Pai haideti domnu’ Tariceanu de ce nu ma arestati si pe mine si sa ma luati la intrebari de unde am documentele respective despre modul in care imperiul media al prietenului dumneavoastra, Voiculescu Dan, s-a finantate din banii Securitatii lui Ceausescu. Apropos e caraghios cum calendarul suspendarii incepe pe 23 septembrie, cu doua zile inainte zilei de nastere a lui Voiculescu Dan. Ce cadou pentru prima lui zi de nastere petrecuta in puscarie! Nici Mihai Gadea, nici Mircea Badea, nici macar indepedentul Tolotan nu ar fi fost atat de ingeniosi.

Dar oare in afara de suportul mediatic sustinut al Ministerului Propagandei pentru candidatura sa la presedintie ce ar mai putea sa-i lege pe Voiculescu Dan si Calin Popescu Tariceanu? Compania Romtelecom de exemplu. Cu doar cateva luni inainte ca pachetul majoritar de actiuni al Romtelecom sa fie vandut de catre statul roman catre grecii de la OTE detinuti de statul grec va mai aduceti aminte cumva cine vindea 500 de autoturisme Citroen catre Romtelecom? Firma Automotive Trading Services SRL detinuta 100 de catre Calin Popescu Tariceanu. Oamenii din piata auto vorbea la vremea respectiva de niste preturi la Citroen-urile lui Tariceanu de radeau si curcile la ce mari erau fata de cele din piata dar ce mai conteaza.

Cine era la vremea respectiva ministru al telecomunicatiilor sic el de care a carui semnatura depindea vanzarea celor 500 de Citroen-uri albastre ale lui Tariceanu catre Romtelecom? Pai nimeni altul decat Sorin Pantis, vopsit la vremea respectiva in sobrele culori ale PNL dar ajuns ulterior in ograda de slujbasi ai lui Voiculescu Dan, unul dintre directorii sai de incredere. A fost atat de apropiat de Voiculescu Dan ca l-a urmat pe acesta chiar si in puscarie in dosarul ICA, unde primul si-a luat 10 ani iar al doilea 7 ani.

Oare o astfel de afacere putreda incheiata de Tariceanu cu Romtelecom-ul inainte ca acesta sa se privatizeze si pe semnatura lui Sorin Pantis ar fi un motiv bun pentru ca insusi domnia sa sa renunte la candidatura la Presedintie? Ca doar nu poti ajunge asa presedinte al tuturor romanilor dupa le-ai luat ceva bani din buzunar in aceasta afacere dar si in altele cum ar fi cea de modernizare a Portilor de Fier.

Si la final doua vorbe si despre tolontanul. “El e baiatul care vorbeste tot timpul despre curaj si deontologie, care se da liber de orice constrangeri, dar face afaceri cu infractorii. Badea e copil, cu spagaturile lui, pe langa cum reușește un tolontan sa se faca sfoara între curvasareala si neprihanire”, vorba lui Dorealian Bellu de la http://inliniedreapta.net/insemnare/tolontanul/ . Cu acelasi tupeu voiculescian, tolontanul s-a sesizat imediat si ne spune ca pretextul de mai sus invocat de Tariceanu pentru suspendare nu e motiv de suspendare.

Sa va fie clar adica, desi Traian Basescu l-ar fi atacat vorbind de lichele fara sa-i mentioneze numele, el e totusi de partea binelui in aceasta poveste si pur si simplu nu e de acord cu suspendarea. Si uite asa spre deliciul gastii lui de aparatori cu maciuca principala pe numele ei Doru Buscu de la Catavencii, din menajeria lui Sorin Ovidiu Vantu, tolontanul a mai palmat inca o data problemele sale: faptul ca a semnat imprumuturi de sute de mii de dolari de la firma Securitatii lui Ceausescu, al carei reprezentant in Romania era Voiculescu Dan, ca a semnat zeci de documente alaturi defamilia lui Voiculescu Dan si a interpusilor acestuia din fosta Securitate si ca a fost platit regeste de acesta cu 2,52 milioane euro in sase ani.

Dar sper sa fi retinut toti ca, desi Tariceanu il vrea pe Basescu suspendat, tolontanul il vrea nesuspendat desi acesta l-a jignit invocand niste documente publice pe baza carora eu am publicat niste anchete jurnalistice! Si sa nu uitati, asa cum Voiculescu Dan e victima lui Traian Basescu, asa si Catalin Tolontan e victima Elenei Udrea!