Negoita vs Negoita. Care a fost mai nociv ? Ce-o fi cu acest sector 3 al Bucurestiului de produce primari harnici care nu tresar la sirenele mascatilor

18 September 2014

18.09.2014

Stelian Negrea

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/negoita-vs-negoita-care-a-fost-mai-nociv-ce-o-fi-cu-acest-sector-3-al-bucurestiului-de-produce-primari-harnici-care-nu-tresar-la-sirenele-mascatilor-108262.html

E ceva magic cu acest sector 3 al Bucurestiului si cu ultimii sai doi primari: Liviu Negoita de la actualul PNL dar fost PD-L si Robert Negoita de la PSD. In ciuda scandalurilor uriase legate de modul, in care au atribuit sute de milioane de lei pe bani publici catre camarila proprie de partid, nici unul dintre cei doi nu pare ca tremura la orele diminetii asa cum isi trambitau frica unii primari vizavi de dubitele de la Parchet sau de la DNA. De unde atata siguranta la cei doi Negoita si de unde atata timiditate la procurorii DNA sau pe cei de la Parchetul General?

Cum bine ii sade unui politician, Robert Negoita isi etaleaza realizarile de primar al sectorului 3 fix in ziua inceputului de an scolar cu renovari, modernizari de scoli si dotari. Bine sfatuit de catre echipa sa de PR, stirea cu realizarile nu troneaza atat la televiziunile prietene PSD-ului ci din contra. Stirea nu are P de la publicitate ci a curs natural pe evenimentul in plina desfasurare: deschiderea noului an scolar.

In fata bobocilor din clasa I si a parintilor acestora a aparut acelasi Robert Negoita implicat alaturi de fratele sau si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, in cu manechinele racolate intr-o retea de sclavie sexuala fiind obligate sa treaca contra cost pe la oameni politici si de afaceri. In fata acelorasi boboci a aparut acelasi Robert Negoita care se plangea ca a fost amenintat cu moartea de catre deputatul PSD, Sebastian Ghita, si care s-a dus pana la Parchet chiar sa depuna plangere dupa care s-a impacat in cel mai pur stil mafiot cu acesta sub Inalta Mediere a lui Victor Ponta, primul ministru al Romaniei.

Este acelasi Robert Negoita care a drenat contracte publice din banii sectorului 3 catre propria camarila de partid si care a inceput sa traga inca o linie de borduri pe langa cele puse inutil de predecesorul sau.

Ma refer la acelasi Robert Negoita care a acordat recent un contract scandalos de 200 de milioane de lei unei firme private care sa se ocupe pentru urmatorii 8 ani de intretinerea celor 4 parcuri din sectorul 3. Nu va mai bateti capul cu licitatie, cu praguri superioare si cu viitoarea atribuire a acestui contract pentru ca nu va mai fi: firma respectiva va putea sa-si prelungeasca contractul cu primaria lui Robert Negoita ori de cate ori isi va dori. Sunteti om de afaceri si doriti si dumneavoastra un astfel de contract? Nu se mai poate. Sunteti locuitor al sectorului 3 sau al Bucurestiului si sunteti contrariat de o astfel de afacere, de modul in care primarul va cheltuie banii? Nu inteleg de ce va mirati pentru ca Robert Negoita nu a facut decat sa continue “copy-paste” opera predecesorului sau, Liviu Negoita, alias Livache in alinturile lui Traian Basescu.

Pe acelasi Liviu Negoita l-am vazut batand frenetic din palme la congresul PNL in dreapta lui Klaus Johannis si la stanga lui Vasile Blaga desi el parea ca-i febletea lui Traian Basescu care era cat pe ce sa ni-l faca si prim-ministru prin 2009, pentru ca, nu-i asa, fusese un bun gospodar. Nu parea sa impartaseasca apasarea evidenta a unor primari PSD care tremurau si la auzul sirenei de Ambulanta, si sunt terifiati la cel al dubitelor mascatilor. Dupa doua mandate de primar la sectorul 3 din partea PD-L, Liviu Negoita n-a reusit sa fie “doborit” de scandalurile uriase legate de modul arbitrar si cu parfum de coruptie in care a alocat resursele acestui sector fie pe panselute, fie pe borduri, fie pe contracte de paza catre firmele private de securitate desi locuitorii sectorului sunt protejati si de Politia Locala dar si Politia Ministerului de Interne, fie de asfaltari dubioase din care s-a remarcat de departe contractul de 400 milioane lei incheiat cu Tehnologica Radion al carui patron, Theodor Berna, se afla acum in spatele gratiilor dupa ce a fost prins intr-o uriasa schema de evaziune fiscala.

Desi a fost purtat un pic pe la DNA si chiar reclamat la Comisia Europeana pentru respectivul contract incheiat cu Tehnologica Radion, Liviu Negoita doarme linistit acum din cauza de “case close” si de asternere de uitare peste zecile sale de contracte cu valori uriase care ridicau numeroase semne de intrebare. Spre deosebire de succesorul sau, care se vinde ca un holtei greu de prins de pustoaice, Liviu Negoita a fost de cateva ori casatorit, ultima data cu un fost procuror care ocupa, in ultimul timp, pozitii sanatos remunerate in Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Succesiunea toxica de la Sectorul 3 n-are o singura culoare politica ci le are pe toate cele 3 importante: portocaliul democrat liberal
Liviu Negoita devenit intre timp liberal galben cu acte in locul caruia a venit pesedistul rosu Robert Negoita. Mai lipseste verdele udmr-istilor dar poate n-a fost prea multa masa lemnoasa in parcurile acestui sector.

Sute de milioane de lei s-au risipit sau au fost furate pur si simplu pe semnaturile si cu complicitatea celor doi Negoita insa nici unuia dintre cei doi nu pare sa-i tremure vocea ca unui infractor in fata procurorilor. Din contra, Robert Negoita participa cu dezinvoltura si multa degajare la inaugurari de gradinite si scoli in timp ce Liviu Negoita, intre doua partide de tenis, se bucura de o functie primita in conducerea marelui partid de opozitie.

Sute de milioane de lei ar fi putut fi cheltuite fie cu mai multa celeritate si eficienta fie ar fi putut sa ramana in buzunarele cetatenilor carora le-au fost luate cu forta prin taxe si impozite insa apropierea celor doi fie de Victor Ponta fie de Traian Basescu le-a asigurat, pana acum, celor doi imunitate.