Abuzurile Guvernului Romaniei impotriva Epoch Times Romania au ajuns la urechile colegilor de la Asociation of European Journalists (AEJ)

26 September 2014

26.09.2014

I-am informat pe colegii nostri de la Association of European Journalists (AEJ) despre abuzurile si cenzura Guvernului Romaniei fata de cu colegii nostri de la Epoch Times Romania.

“Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania (AZIR), membra a Association of European Journalists (AEJ), protesteaza impotriva practicilor de cenzura ale Guvernului Romaniei prin care reporterii Epoch Times, singura publicaţie din România care transmite sistematic rapoarte şi analize ale situaţiei politice din China, le-a fost interzis joi 25.09.2014 accesul în clădirea Guvernului în timpul vizitei delegaţiei chineze condusă de vicepremierul Zhang Gaoli. Desi reporterii Epoch Times aveau acreditare la Guvern, Biroul de Presă al Guvernului nu le-a permis intrarea la eveniment.

Unul dintre jurnaliştii căruia i s-a refuzat intrarea la Guvern, Adrian Sturdza, este membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România (AZIR), care este membră a Association of European Journalists (AEJ). “Când reporterii Epoch Times au ajuns la Guvern înainte de ora 10:00, un membru al Biroului de presă al Guvernului a ieşit afară şi i-a informat că, deşi ştie că Epoch Times are acreditări permanente la Guvern, nu-i poate lăsa să intre din cauza directivelor date de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, spune Adrian Sturdza.

Este pentru a doua oară când Epoch Times România nu este primită la întrevederile cu oficialităţile chineze aflate în vizită în România.”

La congresul AEJ ce se va desfasura la Viena in octombrie vom face o prezentare mai ampla a acestui caz dar si a altor abuzuri impotriva jurnalistilor si a libertatii de exprimare in Romania.

http://epochtimes-romania.com/news/breaking-news-biroul-de-presa-al-guvernului-chinezii-primiti-in-guvern-epoch-times-dat-afara—223810