Ce calitati sa-l fi impresionat pe ofiterul de la SIE care l-a recrutat pe Victor Ponta? Daca scandalul nu are urmari juridice nu este decat o noua trambulina pentru premier. Cum sa-ti fie involuntar sau nu adversarul politic cel mai bun agent electoral

14 October 2014

14.10.2014

Stelian Negrea

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ce-calitati-sa-l-fi-impresionat-pe-ofiterul-de-la-sie-care-l-a-recrutat-pe-victor-ponta-daca-scandalul-nu-are-urmari-juridice-nu-este-decat-o-noua-trambulina-pentru-premier-cum-sa-ti-fie-involuntar-108732.html

Bun am aflat secretul lui Polichinelle. Ca premierul Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit pentru SIE asa cum ne-a dezvaluit presedintele Traian Basescu in emisiunea Jocuri de Putere a lui Rares Bogdan de la Realitatea TV. Pentru mine doua lucruri sunt importante in toata aceasta galceava, ca nu-i scandal: ce calitati sa-l fi impresionat pe cel care l-a recrutat pe Victor Ponta si care sunt urmarire juridice. Ca ma indoiesc inca o minciuna a premierului mai conteaza pentru electoratul sau electrizat zilnic la neonul antibasescian de toti ziargiii lui Voiculescu Dan. Si anemica campanie electorala se mai anima un pica cum ca primii doi competitori din sondajele de opinie au probleme care i-ar putea scoate teoretic din cursa.

In 2004 Victor Ponta ne zambea retinut dintr-o poza facuta pentru pagina de internet a Camerei Deputatilor unde fusese ales recent parlamentar din 2004 (faceti acest exercitiu cautand pe google poza respectiva sau direct pe site-ul www.cdep.ro) . Fara sa judec trasaturile unui om dupa infatisarea sa externa, asa cum in mod total eronat o faceau unii biologi pe la sfarsitul secolului XIX, ma uitam la un plapand protejat al lui Adrian Nastase, cu o tunsoare nearanjata, cu un sacou care-i era cu cel putin un numar mai mare, cu un zambet retinut si o privire plata. Ai putea spune ca una din calitatile fundamentale pentru un ofiter acoperit si anume o figura comuna care se pierdea in multime. O astfel de “calitate” l-ar fi ajutat daca ar fi ramas un anonim cercetator sau angajat la vreo firma de comert exterior insa Victor Ponta s-a bagat in politica mare unde camerele de luat vederi umbla zilnic dupa politicieni.

Victor Ponta n-a fost nici un excelent matematician, fizician, olimpic la limba romana sau la greaca veche. Deci nici din trecutul de adolescent nebun dupa carte sau orice alta calitate, fie ca ar indoi lingurile de fier cu puterea mintii sau ar putea sa stea o ora cu capul in joc ca liliecii,nu-i vine vreo calitate care sa-l fi propulsat pentru a fi recrutat.

M-am uitat dupa aceea pe trecutul sau profesional, sa vedem ce a produs procurorul Victor Ponta: o fi scos niste mafioti din barlogul lor si i-o fi bagat in inchisoare, o fi prins o vasta retea de evaziune fiscala, o fi prins pentru partenerii nostril strategici niste teroristi de temut care ziua vindeau shaorme la Dristor iar noaptea cumparau arme si le trimiteau in unele state islamice. Nici vorba. Parcursul professional al lui Victor Ponta e plat la fel ca privirea lui din poza din 2004, cu exceptia probabil a dosarului Megapower. (http://www.gandul.info/politica/exclusiv-gandul-martie-2013-iata-in-premiera-mapa-profesionala-a-procurorului-ponta-dosarele-investigate-de-premier-pe-cand-era-anchetator-la-parchetul-general-10692540) .

Si atunci mie mi-au ramas doua posibilitati: fie astia de la SIE sub aura lor de serviciu de intelligence adica de baieti sofisticati recruteaza toti anonimii fara calitati fie baza lor de recrutare are o anticamera pentru puietii nomenclaturii rosii comunistoide, de unde se trage si Victor Ponta adus si cocolosit in politica mare de Adrian Nastase. Varianta cea mai auzita in cercurile din mass-media vizavi de una din misiunile lui Victor Ponta a fost cea legata de nu stiu ce seminar la care ar fi participat in Italia alaturi de Carla del Ponte, fost procuror antimafia. Asa cum Corina Cretu a fos numita de fostul sef al spionajului romanesc, Mihai Pacepa, drept o randunica a serviciilor speciale pentru ca ar fi fost bagata in patul fostului secretar al apararii al SUA, Colin Powell, putem banui zbarlindu-ne ca probabil si Victor Ponta sa fi avut o misiune similara. Si ca tacamul sa fie complet, Victor Ponta si-a luat in 2002 si o medalie de merit de la Ion Iliescu.

Si totusi chiar si dupa 4 ani de ofiter acoperit al SIE, Victor Ponta sa nu fi invatat nimic, sa nu fi furat si el acolo ceva meserie de conduce atat de amatoristic si urechist Romania de doi ani de zile de cand e premier?

Care vor fi urmarire pentru alegerile prezidentiale in care mai toti competitorii alearga cu bucuria alergatorului cu platfus? Sa se revolte el afland ca Victor Ponta a mai turnat o minciuna legata de o chestiune care l-ar ridica in ochii lor: a fost ofiter acoperit domnule, deci daca aia de la serviciile secrete, care ale doar crema, l-au recrutat inseamna ca sigur are ceva pe care noua muritorilor de rand nu ni l-a devoalat inca. In fond sa-ti slujesti Patria este o datorie de onoare pentru toti incepand cu comunistii, care chiar daca serveau un regim criminal aveau puternicul sentiment ca o fac pentru noi toti, pana la tulburii ani post-revolutionari cand mandria nationala a fost umbrita de lacomia capitalista si a devenit o chestiune cu care te lauzi pe la colturi.

Va avea Johannis puterea sa faca scandal si sa mai castige cateva procente in fata lui Ponta, el caruia ii tremura camasa din cauza verdictului de la ANI si care nu i-a pronuntat numele lui Ponta nici macar cand s-a lansat in campania electorala in fata Palatului Victoria? De restul candidatilor vom putea vorbi cand vor deveni relevanti pentru ca in actualele sondaje doar Victor Ponta si Klaus Johannis conteaza.

La cum a raspuns initial Victor Ponta, care isi primea binecuvantarea de la popime la o megareuniune religioasa pentru ca stie ca romanii sunt printre cei mai religiosi europeni, este evident ca scandalul nu l-a speriat in nici un fel, ba mai mult ii intareste aura de invincibilitate in fata lui Traian Basescu. Desi oficial infiereaza dezvaluirea lui Traian Basescu, ziargiii de la Ministerul Propagandei, care pana mai ieri ii suflau in panze acestuia pentru ca ar vrea sa le scoata patronul de la puscarie, acum au si acel ceva in plus, acel fainosag: asupra lui planeaza suspiciunea, pentru ca nimeni nu va demonstra deoarece ar intra la puscarie, ca ar fi fost ofiter acoperit al SIE. Nu SRI, nu DGIPI, nu DGA. Ci al adevaratului serviciu de spionaj pentru ca mai toate celelalte sunt de contraspionaj, adica de ofiteri care urmaresc spionii. Si cum Victor Ponta era in corzi cu guvernarea dezastruoasa ne vom delecta toata campania electoral de acum incolo pe o speculatie pentru o functie data cuiva in trecut pentru nu se stie ce merite si nu se stie din ce motive.