Putin isi incheie mandatul cu o crima asa cum si l-a inceput. Cine merge la rusinea de eveniment organizat de www.russiatoday.ro cu guest star Alexandr Dughin? Extremisti din toata Europa treziti-va si mergeti la culcare pentru totdeuna!

28 February 2015

28.02.2015

Stelian Negrea

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/putin-isi-incheie-mandatul-cu-o-crima-asa-cum-si-l-a-inceput-cine-merge-la-rusinea-de-eveniment-organizat-de-www-russiatoday-ro-cu-guest-star-alexandr-dughin-extremisti-din-toata-europa-treziti-va-s-111647.html

Regimul lui Vladimir Putin s-a urcat cu autoritate pe uciderea cu sange rece a jurnalistei Anna Politovskaia si isi incepe sfarsitul cu impuscarea in plina strada in stil mafiot a unuia din liderii opozitiei: Boris Nemtov. Cei 15 ani distanta dintre cele doua crime de stat au fost presarati cu alte ucideri cu sange rece in stil FSB-KGB cum e fostul ofiter Alexandr Litvinenko dar si mii de alti nevinovati care s-au trezit soldati in defensiva sau simpli cetateni in fata razboaielor imperialiste rusesti cu nostalgie dupa un imperiul sovietic. In ciuda evidentelor regimului criminal in toata Europa au aparut o gramada de partide extremiste de dreapta sau de stanga, nu conteaza, care-i canta in struna lui Putin. La noi n-avem inca atata prostie, in mod paradoxal, dar in schimb tot se gasesc o gramada de slugi nostalgice care sub egida www.russiatoday.ro, organul de propaganda al Kremlinului, sa organizeze un eveniment chiar astazi la care sa participe bufonul nebunului fanfaronard, Alexandr Dughin.

Putin se apara spunand ca uciderea lui Boris Nemtov, este o un asasinat la comanda si ca e o provocare. Unde am mai auzit noi justificarea aceasta subtire cu altii sunt de vina, eu n-am facut nimic? A, da, la Ceausescu Nicolae. Putin putea sa zica ca Nemtov s-a impiedicat pe o banana aruncata de amanata vreunui miliardar dintr-o limuzina si s-a infipt din greseala intr-un cutit uitat cu partea ascutita in sus de vreun om al strazii din Moscova si cred ca parea mai credibil. Cum sa-l crezi pe dictatorul criminal, care bate din picior nervos ca lumea cea rea nu se lasa cucerit de farmecele sale otravitoare, cand pe culoarele Kremlinului dar si in afara acestuia zac fantomele mortilor oponentilor sai.

Toti s-au grabit sa-i zica lui Alexandr Lukashenko, presedintele Belarusului, ultimul dictator al Europei dintr-o regretabila eroare: Vladimir Putin este ultimul dictator nebun al lumii care isi infometeaza poporul, porneste razboaie de cucerire a teritoriilor altor tari, isi ucide adversarii politici, ameninta cu razboaie nucleare etc In cuvinte simple si putine raspandeste teroare in cea mai pura forma si in interiorul Rusiei si in afara acesteia. Sper ca nu exista vreo minte rationala care sa-si inchipuie ca regimul lui Vladimir Putin va putea sa produca o ancheta independenta care sa ne arate fara nici un fel de dubiu cine si de ce l-a omorat pe Boris Nemtov.

In ciuda evidentelor mai exista in toata Europa ba chiar si in Romania adulatori interesati sau pur si simplu fascinati de puterea raului. In orbirea lor impotriva civilizatiei vestice si a democratiei si economiei de piata isi dau drumul zilnic la diatribe impotriva Vestului civilizator cu o ura colhoznica si nicidecum in limitele unei critici creatoare fiind plini de o forta distructiva vecina cu nebunia numai ca sa le iasa pasienta. Si ca in reclamele acelea stupide la teleshopping asta nu e totul. De la Marine le Pen in Franta pana la Tsiparis in Grecia si Farange in Marea Britanie si Viktator Orban in Ungaria toti isi proclama iubirea netarmurita fata de criminalul de la Moscova: ce rele sunt sanctiunile economice ale Europei indreptate impotriva Rusiei, ca anexarea Crimeei a fost un act de reparatie istorica, ca razboiul din Ucraina a fost inceput de ucraineni iar separatistii pro-rusi, care evident ca nu primesc arme din Rusia, n-au facut decat sa se apere, ca in general Putin e un lider luminat – de flacarile Iadului poate – iar toti ceilalti lideri europeni sau mondiali sunt niste marionete ale unor interese oculte etc etc

Nu v-am descris pasaje din vreo carte de basme politice din secolul XIX sau chiar XX ci din proximitatea politica a unei Europe unde a avut loc ascensiunea unor partide politice extremiste al caror far calauzitor nu mai este la Paris sau Londra ci in indepartata Moscova. Prostia dar si ticalosia atat a partidelor extremiste dar si a sustinatorilor lor este mai dulceaga decat un tort de la Bunica: sa vrei si sa crezi ca poti scapa de datoriile istorice facute de statul grec daca o arzi cu populisme sustinute si de interesul pestilential al Moscovei inseamna ca chiar ai ajuns la fundul sacului, sa vrei sa scapi de fantomele trecutului colonial al Frantei vanzand iluzii xenofobe si rasiste cu ranjetul de sustinere al Kremlinului e in final tot o dovada de impotenta, sa vrei sa instaurezi democratia iliberala intr-o Ungarie care inca mai are cosmaruri pline de o nostalgie suava imperialistica e pur si simplu caraghioslac si inadaptare la vremurile pe care le traim chiar daca Rusia viseaza la fel etc

Ca un miracol Romania nu este prinsa in aceasta hora bezmetica a extremismului sponsorizat si susinut de Moscova insa nu de cozi de topor n-am dus noi lipsa pentru ca chiar astazi incepe la Bucuresti sub egida www.russiatoday.ro – oficina autohtona a organului de propaganda al Moscovei – un simpozion aparent banal despre viata si opera lui Jean Parvulesco unde guest star si key speaker nu este altul decat Alexandr Dughin, bufonul nebunului fanfaronard ce tocmai si-a omorat cel mai important adversar politic. Ca niste hiene participantii la distinsul eveniment se ascund in spatele unui nume frantuzit doar ca sa vada cine si cati mai sunt ”cu Rusia in suflet„ prin Romania. Vazand probabil ca e intampinat numai cu un dulce scuipat de dupa cafeaua de dimineata si ca risca sa fie atacat cu oua si rosii, Dughin participa prin skype iar prezenta fiicei sale, care era data ca certa, nu mai e o certitudine.

La fel cum am vazut deja slugile lui Putin si ale Moscove, platite dar si cele nascute din molozul dintre ura fata de Vest si admiratie fata de Rau, au gasit deja justificari pentru oribila crima in stil mafiot si cred ca o astfel de justificare defensiva am afla si din gura lui Dughin. O uriasa mirare imi trezeste faptul ca Hitler si-a gasit un corespondent la peste 60 de ani de la incheierea celui de-al doilea razboi mondial si ca acesta nu este vreun german ci culmea un rus, un trist kaghebist care a vrut sa domine lumea si a sfarsit rapus de crima impotriva adversarului sau politic.