Strigatul de disperare din puscarii al borfasilor politici. O ultima incercare de a pune batista pe tambal si de a ramane vesnic imbrastisati cu trecutul fetid, in opozitie cu interesele si dorinta celor din impozitele carora traiesc?

22 March 2015

22.03.2015

Stelian Negrea

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/strigatul-de-disperare-din-puscarii-al-borfasilor-politici-o-ultima-incercare-de-a-pune-batista-pe-tambal-si-de-a-ramane-vesnic-imbrastisati-cu-trecutul-fetid-in-opozitie-cu-interesele-si-dorinta-cel-111863.html

E asa o jelanie si o boceala generalizata dupa aceasta ampla campanie anticoruptie ca nici nu mai stii de cine sa te feresti mai tare. Se boceste in stil grotesc stil Antena 3 in nota dosarului „Telepatia” al „oropsitului politic” Voiculescu Dna dar si in stil sofisticat-academic gen Ion Cristoiu si Emil Hurezeanu care fac backing vocals pentru dosarul „Povesti Nemuritoare” al Elenei Udrea. Se miorlaie pe stanga unde o mana de PSD-isti si PC-isti inca vorbesc de dosare politice, de „Republica Procurorilor” si de alte asemenea baliverne dar si pe dreapta unde Traian Basescu, pana mai ieri Regele Neincoronat al Justitiei Independente, vede „erori judiciare” si prea multe „dosare bazate pe denunturi” cand e vorba de faptele de coruptie de care este acuzata Elena Udrea. Mai nou bocetul si jelania au ajuns la usa chiar a unor factori de decizie din CSM care isi incep sa-si puna intrebari legate de faptul ca prea se scot infractorii din sediile parchetelor si a DNA-ului in catuse, se jelesc de „Telejustitie” si zic sa incepem sa ne uitam la modelele din Vest. O fi acesta ultimul strigat de disperare al borfasilor politici, care au condus Romania pana acum, sau ultima incercare disperare de a instrumenta un atac la ampla actiune anticoruptie care-i frige pe toti?

Disperarea in randul tuturor politicienilor corupti ar fi fost de-a dreptul induiosatoare daca nu mi-ar fi furat mie si fiecaruia dintre dumneavoastra din buzunar. Daca nu ne-ar fi tinut in loc in toti acesti ani de dupa 1989. Daca nu i-ar fi impins pe cei 3 milioane de romani sa se arunce cu capul inainte in toata Europa in cautarea unui loc de munca. Daca nu ne-ar fi distrus noua celor ramasi acasa visele si posibilitatea de a ne reveni mai rapid dupa 50 de ani de comunism. Si totusi daca e atat de nociva – mai sunt zeci de motive de nocivitate – de ce auzim in fiecare zi bocete, jelanii si miorlaieli pe toate canalele tv indiferent ca e pe buzele carnoase ale Ministrului Propagandei de la Antena 3 fie pe buzele celor cativa jurnalisti ramasi fideli lui Traian Basescu si chiar pe buzele nesecate ale acestuia?

Cum se face ca lupta anticoruptie a unit cele doua tabere aparent ireconciliabile sa aiba un dusman comun? Cum de deschizi televizorul pe Antena 3 si vezi un platouas tv plin de orci gata sa isi dea viata pentru a sustine ca dosarul „Telepatia” al lui Voiculescu Dan e o „facatura, o razbunare, o inventie” a lui Traian Basescu iar daca deschizi televizorul pe B1 TV si nu numai, la unele emisiuni, ce-i drept o sa-l vedeti pe acelasi Traian Basescu vorbind de „erori judiciare” si de faptul ca „dosarele de la DNA se bazeaza prea mult pe denunturi” referindu-se evident la dosarele de coruptie ale Elenei Udrea –„omul politic care e cel mai bun produs al sau” si a carui candidatura la Presedintie a sustinut-o – ba mai auzi o serie de jurnalisti, care i-au mai ramas acestuia fideli, promovand o serie de subiecte din care telespectatorul avizat trebuie sa-si dea seama ca e ceva in neregula la DNA si la SRI.

Cele doua tabere continua sa se bata in noroi insa iau pozitii de lupta impotriva dusmanului comun: lupta anticoruptie dusa de DNA.

Aceasta lupta in namol se duce ulterior catre aproape toti liderii politici de la stanga sau de la dreapta. Si astfel il auzi pe „minerul politic”, Georgica Severin actualmente PSD fost PD-L, finul lui Florian Anghel, actualmente PNL fost PC si PD-L, ca urla in piata publica cerandu-le juristilor PSD sa „propuna modificarea codului penal fara jena ca tipa ambasadele” (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19694818-georgica-severin-psd-juristii-nostri-propuna-modificarea-codului-penal-fara-jena-tipa-ambasadele.htm). Sa nu va inchipuiti ca modificarile la codul penal propuse de Georgica vor viza altceva decat legarea de maini si de picioare a procurorilor in lupta anticoruptie. Tot acum il auzim si le liberalul rosu, inca sef la Senat cu voia PSD-istilor, Calin Popescu Tariceanu vorbind despre faptul ca “schimbarea clasei politice nu se face cu zgomot de catuse” si ca “acuzatorii parlamentarilor, primarilor si ministrilor sunt cei care au lasat tara in genunchi (http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Calin+Popescu+Tariceanu+la+CN+al+PSD+Schimbarea+clasei+politice  http://www.mediafax.ro/politic/tariceanu-acuzatorii-parlamentarilor-primarilor-ministrilor-sunt-cei-ce-au-lasat-tara-in-genunchi-14028105). Imbogatit din contracte cu statul, Calin Popescu Tariceanu da dovada de un tupeu inegalabil: nu ciordeala politica ingenuncheaza ci cei care o ancheteaza.

Si terminam cu Regele Justitiei Independente, Biruitorul Coruptilor (dar nu si al celor din propriul partid) nimeni altul decat Traian Basescu care se dedulceste zilele acestea la un siropos si gretos dublu standard cand o vede pe doamna cu balanta in mana. In loc sa o salut respectuos ca si pana acum, el se comporta mitocaneste si mizerabil si o face direct fara menajamente femeie de moravuri usoare sau curva ca sa inteleaga si Mircea Badea si Traian Basescu. Si uite asa odata ajuns in fata procurorilor in dosarul de santaj, Traian Basescu zice ca Procurorul Sef al Romaniei e criminal ca a tras la Revolutie (evident ca de abia a aflat aceasta informatie care e publica de vreo cinci ani de zile) ca Gabriela Vranceanu Firea a luat bani de la Crescent (ucigandu-mi mie si altora subiectul finantarii din banii fostei Securitati a lui Ceausescu a imperiului media al lui Voiculescu Dan) ba ca in privinta dosarelor de coruptie ale Elenei Udrea de la DNA avem parte fie de „erori judiciare” ba „se bazeaza prea mult pe denunturi”.

Asaltul asupra luptei anticoruptie nu se opreste aici si ajunge chiar la portile unor instituii ale Justitiei. Cativa membri ai CSM au inceput sa vocifereze ca e prea mult zgomot de catuse – deci nu numai politicienii corupti folosesc astfel de expresii – ca e prea multa „Telejustitie” – parca cineva poate sa ne spuna noua jurnalistilor sa nu mai amplasam camere de luat vederi la intrarile de la DNA – si ca sa ne uitam si la modele din Vest sa vedem daca astfel se duce lupta anticoruptie. (http://www.mediafax.ro/social/modul-in-care-inculpatii-sunt-scosi-cu-catuse-din-parchete-in-atentia-csm-trebuie-estompat-fenomenul-14031916).

Cand auzi membri ai CSM vorbind de „estomparea fenomenului de a scoate inculpatii in catuse” incepi sa te intrebi daca nu e asa un val de antipatie in randul decidentilor politici si a unora din sistemul juridic fata de lupta anticoruptie in opozitie cu valul puternic de sustinere pentru aceeasi anticoruptie din partea populatiei: DNA, SRI si lupta anticoruptie sunt extrem de sus in sondajele de opinie chiar si in cele masluite de casele de sondare platite direct sau indirect de catre infractorii politici si economici anchetati de DNA si celelalte parchete.

Ramane sa vedem daca tot corul de bocitoare de mai sus se va mai deda la o ultima incercare de a pune batista pe tambal si de a ne pastra intr-o imbratisare vesnica cu trecutul fetid in opozitie cu interesele legitime si dorinta in sfarsit indeplinita a celor care-i platesc din taxele si impozitele lor.