Ce-ti trebuie sa ajungi ambasador la Berlin: un trecut chestionabil de dizident anticeausist, o relatie cu presedintele Klaus Johannis, una cu sponsorul acestuia, lipsa cetateniei romane, un puternic discurs impotriva DNA si a luptei anticoruptie si niste batiste curate si parfumate

1 May 2015

01.05.2015

Stelian Negrea

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ce-ti-trebuie-sa-ajungi-ambasador-la-berlin-un-trecut-chestionabil-de-dizident-anticeausist-o-relatie-cu-presedintele-klaus-johannis-una-cu-sponsorul-acestuia-lipsa-cetateniei-romane-un-puternic-112287.html

Klaus Johannis a coborat printre muritorii din politica mai repede decat ne-am fi asteptat si nu tras in mocirla de obisnuitii din cloaca  ci printr-un act de vointa proprie prin numirea ca ambasador la Berlin a “jurnalistului” Emil Hurezeanu, cel care-si face veacul de cativa ani la televiziunea de stiri Digi 24. Totul din aceasta numire pornind de la trecutul si declaratiile lui Emil Hurezeanu inscribe aceasta numire intr-una tipic romaneasca si nimic nu o aduce nici macar pentru o secunda cu programul politic care l-a adus la putere in noiembrie 2014 pe Klaus Johannis. De altfel neamtul nu avea cum sa se izoleze la Cotroceni si sa se poarte ca un Rege ci trebuia sa faca pasul in mocirla.

Saga numirii lui Emil Hurezeanu ca ambasador la Berlin are de toate, e o sharoma cu de toate autohtona pe care o servesti cu o satisfactie cazona de rit nemtesc in fata Budestagului. Sa incepem cu coenxiuniile personale dintre Emil Hurezeanu, omul de afaceri Michael Schmidt si Klaus Johannis, un trio de succes. Michael Schimdt este un cetatean german care detine Automobile Bavaria SRL, unul dintre cei mai mari importatori auto din Romania, al marcii germane de lux BMW. Emil Hurezeanu a detinut un pachet de actiuni intr-un dealer auto Bavaria Cars SRL unde actionar majoritar era firma Contempo SRL detinuta de Michael Schmidt. Firma a avut pentru cativa ani afaceri de 2-3 milioane lei pana sa ajunga la afaceri nesemnificative.

Pe de alta parte, Michael Schimdt s-a remarcat ca fiind unul dintre sponsorii cei mai importanti ai candidatului la presedintie Klaus Johannis caruia i-a inchiriat un apartament de 240 de metri patrati in Bucuresti pentru doar 500 de Euro pe luna si caruia i-a mai dat si un BMW sa-l foloseasca pe vremea cand era primar al Sibiului.

Conform presei mondene, actuala sotie a lui Michael Schmidt, Veronica a fost anterior angajata la Lukoil Romania (http://acasatv.md/article/vedete/stiu-sa-si-aleaga-iubitii-moldovencele-care-s-au-casatorit-cu—749441.html). Veronica Schmidt este sora lui Renato Usatai, liderul Partidului Nostru din Republica Moldova, o formatiune extremista apropiata Moscovei si care a fost interzisa la ultimele alegeri parlamentare de peste Prut. De altfel acesta s-a refugiat la Moscova dupa ce a fost interzis in Republica Moldova unde planuieste sa se intoarca.

Emil Hurezeanu si-a construit o cariera de jurnalist de opozitie la regimul ceausist insa a sfarsit ca si unul dintre consilierii pe politica externa a premierului Adrian Nastase dupa ce anterior refuzase sa detina functia de purtator de cuvant al administratiei prezidentiale a lui Emil Constantinescu pentru a nu-si pierde cetatenia germana. De altfel, conform Hotnews (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20049278-emil-hurezeanu-trimis-ambasador-romaniei-germania-dupa-obtinerea-cetateniei-romane.htm) pana acum cateva zile Emil Hurezeanu nici macar nu detinea cetatenia romana !!!, iar conform propriilor sale declaratii, se afla in plina procedura pentru a obtine cetatenia romana. Ne aflam practic in situatia de a propune la Berlin un ambasador care nici macar nu detine acum cetatenia romana.

Dupa Adrian Nastase, Emil Hurezeanu a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Klaus Johannis caruia i-a fost gazda la lansarea programului politic si al carui sustinator constant a fost in permanenta.

Insa muntele Everest al duplicitarismului  si al dublului limbaj a fost atins de cei doi – Emil Hurezeanu si Klaus Johannis – in discursurile lor referitoare la DNA si la lupta anticoruptie. Desi Klaus Johannis pare sa sustina neconditionat DNA in aceasta nemaintalnita campanie anticoruptie, care ii atinge pe toti, nu acelasi lucru se poate spune despre amicul sau Emil Hurezeanu, viitorul ambasador al Romaniei la Berlin, cea mai importanta capitala europeana a momentului.

Desi dadea semnne la un moment dat ca s-ar inscrie si el in Marele Cor de Bocitoare care NU mai Doreste Zgomot de Catuse, Klaus Johannis a revenit recent afirmand ca acum vedem partea cea mai urata a luptei anticoruptie, care scoate ce-i mai urat din clasa politica. Numai ca prietenul si amicul sau, Emil Hurezeanu s-a dedat recent si cu repetitie la un atac grosolan si murdar la adresa DNA si a luptei anticoruptie in cel mai pur stil  Traian Basescu cu inflexiuni de Voiculescu Dan: “E un articol care spune pentru prima oara lucruri, in parte adevarate, dupa parerea mea (n.r. articolul de pe blogul New York Times scris de lobbystul Patrick Basham impotriva DNA). Show-ul catuselor, purpwalk se numeste asta, toata jucaria asta (…) – e o promenada, cam multa promenada, cam multe catuse, gulerele albe, chiar dintr-o furie suprajustitiara, de tip <<orwelian>> scrie autorul, sunt aruncati foarte repede in arestul preventiv. E adevarat ca in Orwell, arestul preventiv este unul dintre instrumentele dictaturilor in devenire sau dictaturilor identificabile. Articolul este interesant pentru ca – lasand la o parte furiile si poate chiar isteriile pe care le va declansa in armatele, justitiarilor, mai degraba justitiaristilor romani – totusi, problema asta, a justitiei calitative, nu cantitative – unul din 10 parlamentari e arestat, 40% din presedintii de Consilii Judetene, toti mogulii de presa, –  mogulasi, mogulasi, moguloi – de la Adamescu, trecand prin Vintu sau Sarbu, pana la protectorul Elodiei”, afirma cu manie proletara finul opozant al ceausestilor, Emil Hurezeanu. (http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-19553505-emil-hurezeanu-justitia-precum-corul-alexandrov-armatei-sovietice-pompeaza-dosare-mai-ales-incriminare-acuzare-nestire-defilarea-catusele-arestul-preventiv-regula-generala-doua-realitati-supradimensio.htm).

Atacul viitorului nostru ambasador la Berlin la adresa DNA si a luptei anticoruptie nu a fost un gest singular, o scapare la o manie sau betie ci a fost urmat si de alte replici la fel de naucitoare.

Desi pozeaza intr-un personaj sofisticat scolit, parfumat si cu relatii, Emil Hurezeanu ajunge ambasador pe baza unei relatii de prietenie cu actualul presedinte cimentata de un afacerist generos si dubios, avand un trecut chestionabil de “jurnalist” dizident al regimului ceausist dar care a sfarsit ca si consilier al lui Adrian Nastase si care s-a remarcat in ultimul timp drept un dusman declarat al DNA si al luptei anticoruptie in ton cu intreaga clasa politica autohtona.