USL isi traieste cea de-a doua tinerete la malul marii. Din puscarie, Radu Mazare si-a pus cu ajutorul Opozitiei un paharnic care sa-i tina locul la primarie. Din libertate, Traian Basescu ii trimite bezele lui Mazare

8 May 2015

08.05.2015

Stelian Negrea

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/usl-isi-traieste-cea-de-a-doua-tinerete-la-malul-marii-din-puscarie-radu-mazare-si-a-pus-cu-ajutorul-opozitiei-un-paharnic-care-sa-i-tina-locul-la-primarie-din-libertate-traian-basescu-ii-trimite-112342.html

Spargerea buboiului de la malul marii este o intreprindere, care nu s-a sfarsit odata cu incarcerarea tripletei toxice Mazare-Nicusor-Strutisnky, ci una mult mai dificila avand in vedere ca la conducerea interimara a Primariei Constanta, de exemplu, a fost numit cu un vot covarsitor de 24 la 1, Opozitia votand cu doua maini, un paharnic de-al fostului primar.

O clipa de neatentie si Decebal Fagadau, a carui personalitate se unduieste precum valurile de la malul marii, a ajuns in fruntea bucatelor dupa ce ani de zile s-a pregatit ca paharnic al mult prea celebrului Radu Mazare.  Tabloul plin de un caraghioslac neaos e completat de noul avocat al borfasilor politici de lux, Traian Basescu, care a afirmat aseara la postul sau tv ca nu i-a placut nici cum l-au ridicat procurorii pe Radu Mazare de pe o terasa anul trecut, largind aria infractorilor politici acuzati de DNA pe care ii ia sub aripa sa.

Cazul de la Constanta este din nou extrem de important si relevant: ce se intampla cu destinele unei localitati si al unui judet dupa ce toata conducerea formala si informala ajunge in spatele gratiilor pentru fapte de coruptie? Le lasam fostilor politicieni corupti posibilitatea sa-si puna in functie paharnicii, gasim rapid din randul cetatenilor onesti – ca doar n-or fura toti – vreo doi-trei mai dezghetati care sa-si asume o astfel de responsabilitate sau asteptam cu gura inclestata si cu pumnii stransi ca toata sleahta “fostilor” sa se perinde pe scaunele acestora si sa speram ca acestia nu se vor manji?

Lamentatia si jelania care-i cuprinde pe unii ii impinge pe acestia numai catre o atitudine defetista in fata raului: ca nu-l putem starpi, ca uite domle toti fura si ca in general solutia e sa lasam totul balta si sa punem mana pe un cos de capsuni in Spania sau pe un mop in Londra.

Poate ca, dupa euforia starnita de incarcerarea tripletei toxice de la malul marii Radu Mazare-Nicusor Constantinescu-Sorin Strutinsky pentru implicarea lor in numeroase afaceri corupte cu banul si cu autoritatea publica, alegerea unui paharnic al lui Radu Mazare ca primar interimar cu un vot covarsitor de 24 la 1 e o veste ucigatoare de speranta. (http://www.replicaonline.ro/consilierii-au-desemnat-primarul-interimar-al-constantei-fagadau-cu-24-de-voturi-pentru-stan-a-luat-doar-un-vot-de-la-chesoi-217139/). Nu numai faptul ca un paharnic care a stat in permanenta in umbra si in grija lui Radu Mazare ajunge primar interimar in locul acestuia e de-a dreptul dubios dar si faptul ca cee ace ne incapatanam de azi de zile sa numim Opozitia de la Constanta a votat cu doua maini alaturi de PSD, partidul din care fac parte fostul si actualul primar al Constantei.

E adevarat ca contracandidatul lui Decebal Fagadau, a fost nimeni altul decat Gabi Stan, tot un PSD-ist, care a primit un singur vot si care a ramas astfel sa ocupe in continuare functia de viceprimar al Constantei.

Legaturile dintre Radu Mazare si Decebal Fagadau sunt stravezii si la vedere: din simplu consilier local al PSD Fagadau a fost promovat de Mazare in functia de viceprimar al Constantei, unde l-a tinut pana cand l-au pus in locul sau primar. Aparent Decebal Fagadau nu are legaturi directe de afaceri cu triada toxica insa tatal sau si sotia sa au fost angajati in diferite firme ale acesteia.

Conform presei locale Vasile Fagadau este cenzor la doua firme care sunt coloana vertebrala a afacerilor lui Mazare-Nicusor-Strutinsky: Mobitom SA si Sigma Trading SA (http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/tata-sa-traiasca-legatura-vicelui-fagadau-cu-gruparea-mazare-39101-277843.html). Ambele firme i-au avut sau inca ii mai au printre asociati pe membrii triadei toxice aflate acum in spatele gratiilor, fiind puternic infipte in contractele cu bani publici ai diferitelor autoritati publice locale din Constanta si din judetul Constanta.

Conform datelor de la Registrul Comertului, pe care le-am consultat, tatal primarului interimar al actualului primar al Constantei a mai fost implicat si in alte afaceri detinute de tripleta toxica: Italenergo SRL unde pachetul majoritar de actiuni era detinut de Five Holding SRL o alta afacere in care cei trei puscariasi au aparut alaturi inclusiv de contabila afacerilor lor, Gina Hortolomei Moscu, dar si Termoinstal Construct SRL unde un pachet de actiuni a fost detinut de catre fratele lui Radu Mazare.

La randul ei, sotia lui Decebal Fagadau, apare ca salariata la cateva firme din gruparea Mazare-Nicusor-Strutinsky: Pozitron Medical Investigation SRL o firma din proximitatea intereselor triadei toxice care a castigat recent un contract de peste 100 milioane de lei cu Spitalul Judetean de Urgenta din Constanta aflat in subordinea Consiliului Judetean Constanta, condus pana in urma cu ceva vreme de Nicusor Constantinescu. Mai mult conform datelor de la Registrul Comertului, tot sotia actualului primar interimar al Constantei a fost cenzor la firma Vancluse Investment SA unde pachetul majoritar de actiuni a fost detinut de Gherasim Mihaela Elvira, nume care apare intr-o serie de firme drept interpus al triadei toxice.

Sotii Fagadau au avut si afaceri pe cont propriu insa fara nici un fel de succes: Unified SRL, Poseidon Development SRL, insa acestea au avut cifre de afaceri marunte sau sunt radiate in acest moment.

Si totusi in ciuda acestor evidente stravezii care-ti strepezesc dintii  si care arata ca Decebal Fagadau e o unealta a lui Radu Mazare ajuns in spatele gratiilor pentru fapte de coruptie tot Consiliul Local al municipiului Constanta mai putin un “ratacit” de pe la PNTCD i-a votat lui Mazare paharnicul la primarie.

Asa ca nu e vreme de jelanie tipic romaneasca clasica de genul “nu avem vreun viitor”, “tot coruptii castiga” si tot repertoriul similar pe care vi-l ingaduie imaginatia. Poate ca exista un blat generalizat la Constanta la care se uita cu jind inclusiv Traian Basescu insa el poate fi spart fie asteptand greselile paharnicilor lui Mazare si compania, care vor veni cu siguranta, fie punand o presiune constanta asupra lor pentru a nu stopa afacerile putrede ale triadei toxice si a incepe sa lucreze putin cate putin pentru constanteni si nu pentru propriul buzunar.

Fagadau trebuie sa fagaduiesti ca te lepezi de Mazare-Nicusor-Strutinsky, pentru ca altfel vei ajunge primadona in bratele vrenui redneck de pe la Rahova!