Poziția struțului. Tăcerea lui George Maior în scandalul Florian Coldea. De ce pare că îl acoperă Sebastian Ghiță, cel mai râvnit inculpat fugar dintre corupți?

17 January 2017

Un bulgăre de ironie poleiește ascensiunea și decăderea lui Florian Coldea, unul din cei mai puternici oameni din ultimii zece ani ai establishmentului de putere dâmbovițean. A ajuns prim adjunct al celui mai puternic serviciu de informații românesc ,adică omul care se ocupa efectiv de operațiunile speciale și care conducea zi de zi SRI, în urma fugii din țară a lui Omar Hayssam, condamnat ulterior pentru terorism.

A condus mai bine de 10 ani SRI până când a ajuns să fie dat jos într-un mod ridicol și jenant de un infractor fugar, Sebastian Ghiță, anchetat în 4 dosare de corupție la DNA și DIICOT. Infractor pe care îl cultivase, cu care îți făcea concediile, sau mă rog era în misiune conform versiunii oficiaose, chiar în timp ce unii măcăneau vârtos susținând lupta anticorupție unde Ghiță era cel mai râvnit trofeu.

Calitatea whistlerblower mai pe românește avertizor de integritate (sic!) a lui Sebastian Ghiță, pe care unii văd că încep să o invoce în spațiul public, este una din cele mai mari monstruozități care i-ar putea trece cuiva prin cap. Pentru că Sebastian Ghiță avea posibilitatea să se destăinuie în spațiul public imediat după momentul petrecerii așa-ziselor ilegalități la care ar fi luat parte și nicidecum după ce partidul său de buzunar PRU nu a intrat în Parlament, pierzându-și astfel imunitatea parlamentară conferită de mandatul de deputat câștigat din partea PSD pe când acest partid era condus de Victor Viorel Ponta, prietenul, confidentul și cel căruia i-a fost finanțator pe vremurile când, pentru o scurtă perioadă de timp, au avut împreună România la picioare.

Mai pe șleau Sebastian Ghiță nu poate să fie whistleblower pentru că el s-a înfruptat masiv din Cornul Abundenței din borcanul cu miere al Puterii și s-a apucat să divulge chestii – pe lângă cele câteva fărâme de adevăr ne-a servit găleți de manipulări, intoxicări, mistificări, insinuări fetide, exagerări monstruoase etcetc – când a simțit că trebuie să dea socoteală, așa cum o face fiecare cetățean român, în fața legii pentru cele 4 dosare penale de corupție.

Și atunci Ghiță a trecut selectiv la “dezvăluiri”. După o primă serie de pseudodezvăluiri – niște chestii trase rău de tot de păr pentru care într-o redacție a unui ziar de investigații ar fi dat imediat afară – despre Laura Codruța Kovesi a trecut cu ceva mai mult aplomb la fostul său partener de concedii și cine mai știe de ce altceva, Florian Coldea, ditamai, vă repet ditamai șeful operativ al SRI de sub nasul căruia Ghiță a reușit să fugă miraculos.

Deși varianta oficială este că doar Departamentul de Operațiuni Speciale al Ministerului de Interne îl avea sub supraveghere eu îmi permit să mă îndoiesc. Dar este doar o speculație care poate scoate la iveală stofa de ageamiu a generalului locotenent Coldea. Să nu uităm că soția acestuia, prezentă în concediile cu Sebastian Ghiță, era ditamai generalul tot în SRI unde era șefă pe la Departamentul Psihologic adică tocmai cei care ziceau că Ghiță e întreg la minte sau nu.

Numai că Ghiță nu duce dezvăluirile până la capăt și ne servește inclusiv poze cu figuri blurate pe lângă fețele cu zâmbete extrem de largi și nicidecum măsluite ale soției lui Florian Coldea împreună cu soția lui Sebastian Ghiță într-un carusel din Disneyland din Paris. Nu doar de copii ci și de oameni maturi. Un astfel de om matur răspunde la numele de George Maior, el fiind timp de opt ani directorul general al SRI adică șeful lui Florian Coldea iar acum este șeful celei mai importante misiuni diplomatice ale României.

Zvonurile din piață vorbesc de faptul că Sebastian Ghiță era de fapt protejatul lui George Maior și că figura acestuia și a familiei acestuia apare blurată într-una din pozele care făcute publice de infractorul fugar și care i-au adus sfârșitul lui Coldea. Așa că am trimis acum mai bine de patru zile o serie de întrebări lui George Maior legate de câte concedii și-a petrecut cu Ghiță, cine le-a plătit, cum comentează faptul că fostul său subaltern și SRI se află în centrul unui asemenea scandal, dacă se recunoaște în pozele făcute publice de Ghiță unde apar niște siluete cu fețe blurate etc.
Deși am insistat și pe lângă unul dintre colaboratorii săi apropiați de la Ambasada României la Washington George Maior refuză să răspundă alimentând speculațiile din piață referitoare la apropierea dintre domnia sa și infractorul fugar.

Tot la nivel de zvon pe piața politică circulă o ipoteză legată de o posibilă încercare de preluare a PSD de către Victor Ponta, căruia George Maior îi este naș, pentru ca ulterior acesta să revină la București pe funcția de prim ministru. Oricât de fantasmagorică ar părea o asemenea ipoteză, o serie de site-uri asumate sau neasumate de Sebastian Ghiță l-au promovat intens pe George Maior ca o figură providențială, cel mai cunoscut exemplu fiind în urmă cu trei ani când, rămas fără partid, Ghiță înființa fundație folosindu-se în mod excesiv de imaginea pe atunci a încă directorului SRI, George Maior.

Cât să-l mai scape pe George Maior poziția struțului cu capul în nisip? Până după învestirea de peste câteva zile a lui Donald Trump, eveniment la care participă actualul șef al PSD, Liviu Dragnea, ale cărui relații contondente cu Victor Ponta sunt cunoscute?

Cum să-ți permiți aroganța să nu oferi informații opiniei publice legate de relația, pe care ai avut-o sau nu cu cel mai căutat infractor fugar al României, atâta timp cât șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a negat cu subiect și predicat astăzi că ar fi avut întâlniri private cu Sebastian Ghiță, că ar fi schimbat emailuri cu acesta sau că i-ar fi telefonat ? http://www.ziare.com/laura-codruta-kovesi/dna/exclusiv-kovesi-neaga-acuzatiile-lui-ghita-si-basescu-si-vorbeste-despre-relatia-dna-cu-sri-se-incearca-destabilizarea-sistemului-judiciar-interviu-i-1450413.

Cât despre telenovela Ghiță cu siguranță că va mai continua dar nu cred că, în acest moment, o va atinge mortal pe Laura Codruța Kovesi cum s-a întâmplat în cazul lui Florian Coldea și cum ar trebui să se întâmple în cazul fostului șef al acestuia, George Maior, care s-a refugiat în cea mai dulce sinecură, departe de apele tulburi ale Europei, pe malul Potomacului. O sinecură cel puțin la fel de dulce ca un concediu cu Sebastian Ghiță, cel mai râvnit inculpat fugar dintre corupți.