Nu a iesit sobolaneala la ceas de seara cu OUG 13? Nu-i nimic. Vine atacul letal si legal al robagiilor in mov de la CCR. Toate animalele sunt egale dar unele sunt mai egale ca altele

27 February 2017

Pentru ce sa te mai chinui cu avocati scumpi care sa-ti demonstreze nevinovatia in vreun dosar de coruptie al DNA?
Pentru ce sa castigi alegerile ca sa-ti formezi o majoritate parlamentara uriasa care sa sustina un Guvern care sa dea la ceas de seara o sobolaneala gen OUG 13? Pur si simplu esti absolut neinspirat si nu stii cum sa profiti de Mother and the Father of the Legislation: Curtea Constitutionala a Romaniei formata din noua judecatori, robagiii in mov, poate modifica orice fel de lege si orice fel de act normativ astfel ca acesta sa multumeasca in final o majoritate politica si o birocratie a statului speriate pana in maduva oaselor de lupta anticoruptie.

Decizia de azi a CCR prin care declama ca DNA s-a interferat in activitatea guvernului prin ancheta asupra circumstantelor emiterii si elaborarii OUG 13 este epocala, nedreapta si injusta dar perfect constitutionala si legala. De azi in mod cat mai evident majoritatea PSD-ALDE sustinuta din umbra de o majoritate importanta din PNL, PMP si UDMR si totalitatea administratiei locale si centrale le pot multumi celor noua judecatori de la CCR pentru care s-au batut noptile prin Parlament sa-i numeasca.
De altfel, nu e prima data cand CCR supralegifereaza impotriva luptei anticoruptie: anul trecut i-a taiat sursa de informatii a DNA prin ruperea acesteia de SRI avand ca pretext apararea drepturilor si libertatilor cetatenesti, o ipocrizie de dimensiuni intergalactice.
Daca vrei sa faci lupta anticoruptie cu adevarat ai nevoie de informatii culese de unii care se pricep astfel ca sa nu le mai smiorcai ca dosarele sunt slabe si cad in instantele de judecata.
Genialitatea acestei deciziii a CCR tocmai in acest lucru a constat: a lasat DNA sa se descurce singura si cu culegerea de informatii in cele cateva mii de dosare de coruptie pe care le are deschise cu aceleasi resurse si asa pur si simplu de pe o zi pe alta.

Alte si alte decizii ale CCR vin si adauga la legile existente creand practic noi si noi legi – inutil de spus ca nu acesta este rolul CCR conferit de Constitutie dar ce importanta are – a cum s-a intamplat anul trecut cu restrangerea ariei de acoperire a abuzului in serviciu pe care a limitat-o doar la anumite acte normative.

Cu aerul lor de profesionisti desavarsiti a caror experienta profesionala nu poate fi pusa la indoiala, robagii de la CCR dau lovituri mult mai crancene statului de drept chiar decat un guvern de ticalosi cum a fost sobolaneala lui Florin Iordache cu OUG 13. Si astfel de ajunge ca fapte de o gravitate indubitabila sa nu mai poate fi pur si simplu cercetate. Sa ne uitam la infractorii din guvern si sa nu mai putem sa-i cercetam. Sa transformam hotia unora in virtute politica.

DNA a dat azi un comunicat de presa in care creioneaza traseul infractional al OUG 13. A identificat 5 infractiuni: favorizare faptuitorului, prezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri si fals intellectual.

Odata cu decizia de astazi CCR statueaza fara sa fie o instanta de judecata ca unii sunt mai presus de lege: adica exact ca in celebra carte a lui Orwell ca toate animalele sunt egale dar unele sunt mai egale ca altele adica cele care isi dau legi la ceas de seara pentru a se salva de puscarie nu pot fi anchetate ca orice alt animal care si-ar permite un astfel de lucru.

Atacurile la Justitie pot lua orice fel de forma – declaratii politice ale tuturor actorilor politici mai putin USR – taieri de fonduri guvernamentale, ciuntiri de legislatie fie in Guvern cum a fost OUG 13 sau in Parlament cum se pregatesc multe altele, fie atacuri furibunde in mass-media ramase nesanctionate cu anii etcetc. Dar dintre toate cel mai perfid si mai ticalos este cel venit de la robagii din CCR pentru ca au aerul de legalitate din partea unora numiti politic de partide si care-si clameaza independenta pana sunt numiti acolo unde-si aduc brusc aminte de cat de bine s-au distrat la nunti, botezuri si cumetrii cu politicienii care i-au numit.

Si nu uitati ca din randul robagiilor in mov vine insusi actualul ministru al Justiei, Tudorel Toader al carui nume a fost legat de infractorul aflat in spatele gratiilor, Relu Fenchiu, dar si de alti liberali de seama, si din partea caruia ma astept sa loveasca lupta anticoruptie cu flerul si cu eleganta unui fost robagiu timp de doua mandate la CCR. Sa nu uitam ca Tudorel a fost trimis la CCR de nimeni altul decat Calin Popescu Tariceanu cel trimis in judecata pentru marturie mincinoasa si al carui discurs impotriva luptei anticoruptie e unul dintre cele mai toxice de pe piata fiind la egalitate cu al inculpatilor de tipul Voiculescu Dan.