Dupa jihadul din Justitie, Liviu Dragnea declanseaza tsunamiul fiscal. Cum sa pupi si sa scuipi in acelasi timp poala multinationalelor?

13 April 2017

Nici nu stii ce te sperie si sa te revolte mai tare la majoritatea PSD-ALDE. Virulenta si obsesia bolnava cu care au incercat de la OUG 13 incoace sa croiasca o Justitie pentru dulai si alta pentru catei sau habarnismul sticlos si euforia tembela prin care anunta majorari de salarii, pensii si ajutoare sociale asezonata cu duioase cantece de sirena cum ca nu majoreaza taxele si impozitele cand, de fapt, li se citeste disperarea in privinta veniturilor bugetare cu care vor acoperi veselia bolnavicioasa de da majorari la tot cartierul.

Aterizarea lui Tudorel Toader la ministerul Justitiei si stilul lui de imbalsamare a opiniei publice in foietaj juridic a atacului furibund al majoritatii PSD-ALDE impotriva Justitiei de la OUG 13 incoace pare sa mai fi estompat imaginea de Violator in serie a acestei majoritati parlamentare impotriva Justitiei.

Nu inseamna ca atacul e oprit ci doar ca s-au repliat si incearca sa-si foloseasca altfel institutiile pe care le-au infiltrat de la Curtea Constitutionala a Romaniei trecand prin Consiliul Superior al Magistraturii, Avocatul Poporului, comisiile juridice din Parlament si majoritatea efectiva din plenul Parlamentului, Ministerul Justitiei si Guvern etc

Mesajul de forta trimis prin toate aceste institutii, uneori incrucisat si la foc automat, pare sa fi fost inteles de procurorii de la DNA si de la Parchetul General si DIICOT sau cel putin sa-i fi pus pentru moment pe picioarele din spate. Dovada suprema este audierea in spatele usilor inchise la Parchetul general a lui Florin Iordache, fostul ministru al Justitiei, cel care a promovat si sustinut ticaloasa OUG 13, audiere de care mass-media a aflat la cateva zile distanta.

Initiativele legislative din Parlament impotriva procurorilor sunt aproape zilnice in Parlament, CCR pare ca asteapta o decizie favorabila din partea Inaltei Curti in cazul lui Liviu Dragnea pentru a-i da acestuia voie sa detina functia de prim ministru chiar daca o condamnare penala, iar Guvernul, de fapt PSD si Liviu Dragnea incearca prin legea salarizarii unitare sa mai aplice o lovitura corpului procurorilor si judecatorilor.

De cealalta parte, majoritatea PSD-ALDE are o sustinere fatisa in lupta impotriva demersurilor anticoruptie din partea unui Traian Basescu ajuns pe culmile cele mai inalte ale disperarii, care coordoneaza cel mai marsav atac la DNA si serviciile secrete asa cum nici Voiculescu Dan nu a facut-o, dar si a unei majoritati covarsitoare din PNL, care, prin tacerea molcoma si luptele interne de dinaintea congresului partidului din iunie, ofera un sprijin nesperat. Singur USR mai misca in front dar sporadic si intre doua initiative ridicole si neavenite timpurilor pe care le traim.

Jihadului impotriva Justitiei aceeasi majoritate ii asezoneaza un Tsunami Fiscal. Anuntarea unor masuri cu impact bugetar de zeci de miliarde de lei pentru urmatorii ani a fost lasata in seama unei domnite total nepregatita, care se joaca cu cifrele de o asemenea magnitudine parca ar fi la shopping cu cardul amantului: Olguta Vasilescu, ministrul muncii, o fosta jurnalista adusa in politica mare de extremistul Corneliu Vadim Tudor.

Demersul PSD-ALDE este de o inconstienta vecina cu delirul dintr-un spital de nebuni. Pe de o parte avem exuberanta tembela de majorari pentru tot cartierul anuntata cu o seninatate de adolescenta, care a luat 5 la BAC, iar pe de alta parte o economie a Romaniei care munceste de-i sar capacele de dimineata pana seara, de zeci de mii de antrepenori locali si straini care incearca sa supravietuiasca zilnic in jungla unei economii afla intr-o competitie salbatica.

Dupa ce au anuntat majorari pentru tot cartierul, Guvernul lui Sorin Grindeanu s-a trezit ca ANAF ii spune ca incasarile la buget sunt sub cele estimate deci ca au o problema cu acoperirea cheltuielilor desantate. Asa ca au trecut la o ofensiva a tot ce mai misca si au anuntat in Saptamana Mare impozitul pe venitul global, pe gospodarie prin care vor sa impoziteze tot ce misca intr-o gospodarie. Numai ca specialistii in fiscalitate au primit cu extrem de mult scepticism acest anunt acuzand incapacitatea ANAF de a gestiona un astfel de demers iar pe de alta parte punandu-si intrebari esentiale legate de cum ar putea sa sune un astfel de impozit.

A urmat un episod si mai bizar in care compania olandeza NN a avertizat ca exista un pericol real al nationalizarii pensiilor private obligatorii, o pleasca de 7,8 miliarde euro pe care Guvernul in disperarea lui pentru venituri o poate insfaca la fel cum au facut-o ungurii si polonezii.

Cum era de anticipat la fel ca in cazul OUG 13 unde acelasi Liviu Dragnea acuza fara dovezi si pe nedrept multinationalele ca au adus oamenii in Piata Victoriei sa protesteze si in cazul nationalizarii pensiilor private acelasi Liviu Dragnea a acuzat o alta multinationala ca sta la baza atacului impotriva guvernului Grindeanu fiind parte in nu stiu ce complot impotriva Romaniei.

Si tot la fel ca in cazul OUG 13 unde Dragnea ar fi instruit guvernul sa isi retraga conturile de la banca al carei sef participase la demonstratiile din Piata Victoriei si in cazul companiei olandeze, care a vorbit de spectrul nationalizarii pensiilor private facultative, a venit sanctiunea din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara sub forma unei amenzi usturatoare imediat dupa critica voalata la adresa Guvernului.

Discursul asta schizoid este specific dictatorilor de la Ceausescu la Erdogan care vad in strain si in ce vine de afara raul suprem si o intreaga salba de conspiratii nedovedibile dar usor digerabile de o parte a electoratului. Numai ca ipocrizia la romani are picioare scurte: acum nici o saptamana Sorin Grindeanu a facut un tur de forta la fabricile unor multinationale de prestigiu din Romania facandu-se pres in fata acestora.

Si astfel, la numai cateva luni de la preluarea guvernarii, majoritatea PSD-ALDE a ridicat la orizont perspectiva sumbra a unei iesiri din UE prin prisma lipsei totale de respect pentru democratie si valorile intrinseci ale acesteia, din care Justitia este una fundamentala, si chiar din NATO prin voltele pe care le fac deocamdata cu glas subtire la inzestrarile necesare pentru Armata romana in fata agresiunii rusesti din Ucraina.