Dragnea pentru noi, esti Voiculescu doi. Folosesti institutiile statului pentru a baga pumnul in gura celor de la Rise Project si Hotnews.ro. Toti aveti o boala rara cu simptome multiple: dorul de Ceausescu, calcarea in picioare a libertatii de exprimare si strambarea din nas la valorile din UE si NATO

7 iulie 2017

Cum dracu a devenit aproape o marota plictisitoare si care merita uitata pe caldurile astea insuportabile faptul ca, un marunt dictator din Teleorman cu dinti cariati de la atatea tigari consumate in intalniri extraconjugale, isi face de cap la Bucuresti cu o Romanie intreaga doar ca sa scape el de puscarie?

Ne-am tampit cu totii? Chiar vrem sa ne intoarcem la perioada de pe timpul dictatorului comunist Nicolae Ceausescu si sa uitam de milioanele de suferinte groaznice scrijelite pe spatele romanilor si sa uitam de mortii din timpul comunismului si de miile de romani mortis au schingiuiti pe viata la Revolutie si la Mineriade?

Liviu Dragnea tartorul majoritatii parlamentare PSD-ALDE, care a castigat ultimele alegeri parlamentare si pentru ca a mintit cel mai convingator dar si pentru ca milioane de mofturosi nu s-au regasit in oferta electorala, ofera zilele acestea o mostra de atac la libertatea de exprimare prin trimiterea la intimidare a doua echipe de la Antifrauda de la ANAF peste doua redactii de ziare online: Rise Project si Hotnews.

Pacatul lor este ca au publicat anchete din ce in ce mai bine documentate despre afacerile tenebroase ale lui Liviu Dragnea ba cu Tel Drum, ba cele din Brazilia, ba alte diverse realizate prin interpusi nenumarati.

Si nu, oricat i-ati uri pe cei din cele doua redactii nu este nici o coincidenta, nu este un mesaj direct ca doar angajatii ANAF s-au purtat frumos cu manusi la cele doua controale inopinate facute in urma unor sesizari, ci unul indirect de genul “nu va potoliti, atunci trimitem potera dupa voi si sigur va gaseste ceva”.

Sesizarile acestea imi aduc aminte de cum ma lucra pe mine Dan Voiculescu dup ace am devaluit in 2011 practicile de santaj editorial din trustul Intact, practice confirmate recent de instantele de judecata in dosarul de santaj Antene RCS&RDS: cineva facea o sesizare la o institutie a statului reclamand cine stie ce gogomanii si fantasmagorii iar zelosii angajati ai Garzii Financiare – pe vremea aceea nu era inca Antifrauda – de la regional Bucuresti dar si de la cea centrala imi veneau la poarta casei mele sa ma controleze, dupa care ma invitau cu toate hartiile firmei mele la sediile lor pentru a mi le verifica. Ceea ce evident ca am facut ca doar nu era sa nu ma supun organelor statului aflate insa la cheremul unei elite putred de corupte.

Si atunci si acum se urmarea sa afle orice informatie despre tine sau firma ta pe care sa o valorifice in relatia cu cei care i-au pus sa faca controlul evident in urma unei “sesizari” anonime.

Cele doua redactii se afla in aceeasi cladire de pe Calea Victoriei, una la etajul cinci si alta la etajul patru. In cladirea respectiva isi mai au sediul inca 20 de firme din care nici una nu a mai fost supusa unui control ca sa poti sa sustii ca o fi fost vreun control tematic pe cladire.

Nici in mass-media nu au mai fost realizate controale de acest fel in aceasta perioada de timp ca sa poti sa spui ca mai sunt controale si la alte ziare, site-uri sau televiziuni.

Ticalosia si perfidia lui Liviu Dragnea ating apogeul prin raspunsul dat celor de la Rise Project cand a fost intrebat daca el le-a trimis controlul:” Nu acum am aflat de acest lucru. Imi pare rau de situatia create sis per sa nu aiba legatura cu anchetele publicate de dumneavoastra”.

Cine mai actiona in acest fel? Bolsevicii pe vremuri cand una iti spuneau in fata unde iti zambeau sit e asigurau de tot sprijinul iar pe la spate iti infigeau cutitul si ti-l mai si rasuceau.

Din punctul meu de vedere nu exista nici un fel de dubiu ca cele doua controale de la ANAF in cele doua redactii sunt pure acte de intimidare la adresa unor jurnalisti si un atac dur si fara manusi la libertatea de exprimare si la valorile comune impartasite de membrii UE si NATO.

Actiunea il descalifica total pe Liviu Dragnea daca, in disperarea lui de a scapa de puscarie, poate ajunge mai jos cu respectarea statului de drept decat acum: dupa atacurile la adresa DNA si a luptei anticoruptie, la Justitie, la alte institutii de forta ale statului roman menite sa asigure un echilibru al puterilor intr-o democratie in dezvoltare.

Acesta este primul atac frontal de acest gen impotriva unor institutii mass-media pentru ca subordonarea sub diferite forme a altor institutii media – de tipul Antena 3, Romania TV, TVR etc – se face prin alte mijloace indirecte: bani de publicitate fie de la sponsorii sai fie directionarea acestora de la institutiile de stat pe care le controleaza, blaturi si trocuri politice si juridice cu patronii acestor posturi si cu persoane din conducerea acestora, eliminarea din redactii a oamenilor incomozi etc.

Dincolo de orgoliile nemasurate din breasla jurnalistica e nevoie de o reactie rapida si puternica a organizatiilor de aparare a independentei mass-media si a altor jurnalisti de calibru care sa ia atitudine fata de un asemenea atac la libertatea de exprimare dus de seful PSD, Liviu Dragnea, prin intermediul institutiilor statului roman pentru satisfacerea unor interese personale meschine si nicidecum vreun interes public major.