Liviu Dragnea cand toti din tara si de afara iti zic ca esti beat de putere tu chiar nu iti aduci aminte de dictatorul din Scornicesti? O fi necitit, lipsit de spirit de conservare sau pur si simplu in ultima faza de agonie

2 November 2017

02.11.2017

Sa ne fie clar ca sursa raului in ceea ce ni se intampla in aceste zile este Liviu Dragnea, baronetele de Teleorman ajuns Sforarul Guvernului Sorin Grindeanu si care se viseaza Dictatorul Romaniei. Nu mai inghit nimic si nici nu ma las prostit de zambetele lor condescendente, de falsa lor siguranta de sine si de degajarea pe care le-au afisat azi in conferinta de presa in care nici usturoi nu au mancat si nici gura nu are cum sa le puta.

De cateva saptamani sute de mii de oameni ies in strada si cer un singur lucru Guvernului Grindeanu: sa nu-si dea legi in favoarea lor, sa nu le dea fara consultare publica si sa nu le dea peste noapte.

Pana in seara de 31 ianuarie, in care Florin Iordache, ministrul Justitiei, a anuntat senin si sec la ceas de seara ca au adoptat ordonantele pe modificarile Codului Penal si de Procedura Penala si pe Gratiere as fi fost dispus sa ascult argumente pe marginea asa ziselor probleme din Justitie pe care niciodata nu le-au dovedit cu probe ci doar cu insinuari, exagerari si mistificari. Dar chiar si asa eram dispus sa ascult pentru ca nici o putere nu trebuie sa se considere primus inter pares.

Din seara in care s-au urinat si in capul meu orice fel de argument din partea lor cade definitiv pana la retragerea celor doua ordonante si demisia acestui Guvern si o solutie in Justitie definitiva in cel de-al doilea dosar al lui Liviu Dragnea. Si poate si in dosarele lor viitoare ca DNA a demarat o ancheta legata de modul cum cele doua ordonante de urgenta au fost emise existand deja suspiciuni ca au fost facute doar de Iordache cu secretara iar un ditamai departamentul din ministerul Justitiei de avizare legislativa a fost complet ignorant desi daduse aviz negativ.

Imi este clar ca la lumina zilei ca Liviu Dragnea cu un comportament tipic ceausist si-a pus puterea personala, pe care crede ca i-a dat-o votul de la alegerile parlamentare, si dirijeaza din umbra atacul a doua puteri ale statului – Executiva si Legislativa – si a majoritatii covarsitoare a mass-media, cea de-a patra putere in stat, impotriva Justitiei, ultima putere a statului pe care nu o controleaza si e disperat sa o controleze.

Din acest motiv Liviu Dragnea si slugile sale trebuiesc oprite prin ample manifestatii de strada de care vad ca sunt extrem de preocupati dupa ce fosta amanta a lui Liviu Dragnea (asa cum rezulta din acest articol din presa locala http://liberinteleorman.ro/exclusivitate-carmen-daniela-dan-si-liviu-dragnea-au-impartit-acelasi-apartament/) dar sluga actuala a sa, Carmen Dan, de la ministerul Internelor a inceput sa se ocupe.

Este din ce in ce mai straveziu faptul ca cel putin la protestul din 1 februarie, la care s-au strans 150.000 de oameni doar in fata Palatului Victoria si inca pe atatia in toata tara, au existat provocari ale unor agitatori ai unor galerii care pareau ca danseaza un dans ritualic cu “testoasele” de la Jandarmerie.

Mai mult intr-un acces de ticalosie si prostie crasa aceeasi ministreasa de la Interne face un rahat de lista neagra cu o serie de jurnalisti si lideri de opinie care au indemnat lumea sa iasa in strada. Am solicitat ActiveWatch sa ia pozitie publica fata de aceasta marsavie si ii felicit ca au luat pozitie in favoarea acestora (http://www.activewatch.ro/ro/freeex/reactie-rapida/vanatoare-de-vrajitoare-la-ministerul-afacerilor-interne/).
Dragnea are atitudinea lui Ceausescu dupa intoarcerea din vizita din Iran in decembrie 89: autism criminal si o incapacitate de a intelege situatia din jur. Daca nu isi mai aduce aminte ii recomand si o lectura a unui autor strain, Adam Burakowsi, pentru o cat mai mare obiectivitate:” Dictatura lui Nicolae Ceausescu. 1965-1989. Geniul Carpatilor”, aparuta la Editura Polirom.

Raspunsurile la intrebarea cum de ne-am pricopsit la 27 de ani dupa ce am scapat de Ceausescu de inca o sosie palida de-a lui sunt necesare insa cu alta ocazie.

Acum sase ambasade straine, Cancelarul Germaniei, opinia publica, Parlamentul European, Comisia Europeana, Justitia romana, Casa Regala a Romaniei, sutele de mii de oameni din strada, Opozitia politica, camerere de comert romano-americane si romano-germane, universitati romanesti de prestigiu si chiar colegi de-ai sai de partid ii cer sa retraga cele doua ordonante iar el ne arde cu un Niet de sub mustata plina de tutun. Cand toti iti zic ca esti beat de putere tu chiar crezi Liviu Dragnea ca nu vei impartasi soarta lui Ceausescu?

Nu te vaicari repede la tv ca uite ce imi cer unii jurnalisti “ca vor sa ma omoare”, ca eu si sutele de mii de oameni din strada iti cerem doar sa pleci dracu din politica si, daca esti vinovat, atunci sa te duci dracu la puscarie.

Cum sa poti sa te pui la masa dialogului cu un PSD si ALDE care vor sa dea foc la tara doar ca sa puna mana pe Justitie si sa is idea legi in folosul propriu la ceas de seara ca sa isi rezolve propriile dosare penale? Ce dracu sa discuti cu unii care-ti trag presul dde sub picioare dupa care nici macar nu te intreaba daca te-ai lovit ci te acuza tot pe tine ca nu esti pregatit?

Uriasa sfidare a lui Liviu Dragnea a generat cele mai mari proteste din Romania de dupa 1989 si acopera total si pentru mult timp de acum incolo orice discutie despre orice problema din Justitie. A trezit un monstru care baltea pe fundul interesului pentru vot, adica pe cei 60% din cei care nu s-au prezentat la ultimele alegeri parlamentare. A trezit indignare si proteste din partea cancelariilor occidentale care se pregateau sa intre in niste relatii normale cu noul guvern instalat acum nici o luna.

Cum crede Liviu Dragnea ca va mai scoate capul in Europa, SUA sau in lume e treaba lui. Pe mine ma intereseaza unde-si ascunde banetul furat din afacerile tip Tel Drum si daca in aroganta lui crede ca ii va mai putea accesa daca i-a ascuns fie in fundul curtii mausoleului sau din Alexandria sau in vreun paradis fiscal unde se beau cocktailuri de-alea cu paiul colorat.